FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
2 Травня, 2024

«Виклик Педяша до збірної України – закономірний», - президент СК «Сокіл»

Гра Олександра Педяша не оминула увагою тренерський штаб збірної України. Вже 28 січня гравець Сооламоже зіграти проти Іспанії. Фото: з архіву

Одразу троє гравців хмельницької футзальної команди можуть зіграти у товариських матчах двох збірних країни.

Кращий бомбардир «Екстра-ліги», гравець СК «Сокіл» Олександр Педяш викоиканий до лав національної збірної України з футзалу на товариські матчі проти Іспанії. Ще двох хмельничан – Іллю Бакинського та Артура Подлюка, запросили до молодіжної збірної України, яка має зіграти в Ірані проти тамтешньої команди.

«Виклик Педяша до збірної України – закономірний, - каже президент СК «Сокіл» Іван Гончар. – Сашко є найкращим бомбардиром «Екстра-ліги» та доволі швидкісним гравцем з потужним ударом. У збірній багато вікових гравців, тому слід підсилювати швидкісними».

України проти Іспанії зіграє 28 та 29 січня в Києві. Для Олександра Педяша, який вже грав за збірну, але молодіжну, гра в складі національної буде дебютною. І він буде другим гравцем в історії хмельницького клубу, який зіграє за Україну. Першим був Олексій Фетько, який нині виступає за херсонський «Продексім».

«У молодіжну збірну могли потрапити троє гравців. Окрім Бакинського та Подлюка, переглядали ще й Владислава Щербаня, - розповідає Іван Гончар. – Оскільки «молодіжка» гратиме в Ірані, а в Подлюка та Щербаня немає закордонних паспортів, ми почали збирати усі необхідні документи. Та потім сказали, що в Іран поїде лише Ілля, і процес зупинився. Тепер же отримали виклик і на Артура. А тому знову кинулися робити паспорт йому. Сподіваюся, що встигнемо».

Молодіжна збірна України з 24 січня почне готуватися в Сумах, а 27 січня полетить в Іран.