ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Нива-В»: «хвороба» минулого сезону нікуди не поділася (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 4107

Відбулися матчі першого попереднього раунду Кубка України футболу.

У минулому сезоні «Поділля» на першому кубковому етапі також грала проти вінницької «Ниви-В». Щоправда, в Вінниці, де поступилося 1:3 і припинило подальшу боротьбу. У новому ж сезоні знову в суперники хмельничанам дісталася «Нива-В». Та цього разу матч відбувся в Хмельницькому. Утім, результат виявився таким же.

Кого з гравців задіє тренерський штаб «Поділля» було загадкою до останнього. Адже в команді чимало травмованих не лише футболістів, які виступали минулого сезону, а й новачків. До прикладу, у «старті» вийшли новобранці Сергій Швець та Вадим Українець, а ось кращий форвард «Поділля» Алішер Якубов, який лише відновлюється після травми, залишився на заміні. Та всі 11 футболістів, які з’явилися з перших хвилин, склалося враження, були втомлені від підготовки до сезону. А може… просто футболісти «Ниви-В» були набагато швидшими.

Матчі "Поділля" та "Ниви-В" прийнято називати "Подільським дербі".

«Хвороба» минулого сезону для хмельницького клубу – голи, пропущені у перші 15 хвилин. Схоже, її в «Поділлі» поки що «не вилікували». Адже хмельничани вже на 14 хвилині програвали 0:2. Звісно, вони могли забити першими, якби Артем Макарченко на початку матчу, перехопивши м’яч, влучив по воротам з середньої відстані. Та, забігаючи наперед, Макарченка в цьому поєдинку, мабуть, можна назвати кращим гравцем у складі «Поділля».

Олександр Чернецький (у білій формі) вперше одягнув капітанську пов’язку "Поділля".

Гості ж також створювали небезпеку біля воріт Сергія Дворника. І вже на 9 хвилині Ігор Маляренко відкрив рахунок у матчі. За пару хвилин «Поділля» могло відігратися. Але Українець, після прострілу Макарченка, пробив у руки голкіпера «Ниви-В». Одразу ж спрацювало старе футбольне правило. По суті, хмельничани самі винні в тому, що пропустили. Не сильний простріл з флангу могли перехопити щонайменше Дударенко та Джурко, але… м’яч опинився на дальній стійці, де Тарас Овчар переправив його у ворота «Поділля» - 0:2.

Хмельничанин Владислав Гресь ще не відновився після травми, а вже зіграв з перших вилин матчу. Щоправда, провів на полі 45 хвилин.

На 32 хвилині рахунок став 0:3. Вінничани заробили право на кутовий, навіс, і…захисник Сергій Андреєв перевів «смугастого» у ворота господарів. Деякі вболівальники почали залишати трибуни СК «Поділля». У цьому матчі вже все було вирішено.

32 хвилина матчу "Поділля" - "Нива-В" і рахунок став 0:3.

Утім, у другому таймі малюнок гри на полі дещо змінився. Хмельничани більше атакували. Ось тільки небезпеки в цих атаках майже не було. Та, як зізнався наставник «Ниви-В» Володимир Горілий після матчу, його команда грала вже по рахунку. «Поділлю» все таки вдалося забити. На 71 хвилині Артем Макарченко «розпечатав» ворота суперника. Цікаво, що саме Артем минулого року в кубковому матчі в Вінниці також став автором єдиного голу в ворота «Ниви-В». І сталося це теж за рахунку 0:3. Та цього разу «Поділля» могло забити бодай на гол більше, але наприкінці поєдинку удар Олександра Музичука заблокував Вадим Хохлов. Отож, 1:3 і далі йде «Нива-В».

Артем Макарченко знову забив "Ниві-В" в Кубку України. Але знову одного голу було замало.

Міг забити наприкінці матчу і Олександр Музичук, але "зелені" вінничани завадили.

Кирило Бабак провів весь матч і грав як у нападі, так і в півзахисті.

Вже за тиждень, 15 липня, ці команди знову зустрінуться. Тепер вже у Вінниці в рамках першого туру чемпіонату України серед команд другої ліги. Як заявив виконуючий обов’язки головного тренера «Поділля» Аркадій Баталов, це буде зовсім інша гра. Можливо, й футболісти деякі гратимуть інші.

Футболісти "Поділля" залишали поле пригніченими.

Ну, а ще один представник Хмельниччини в Кубку України – волочиський «Агробізнес», пройшов до наступного раунду змагань. У Тернополі команда Андрія Донця, поступаючись з рахунком 0:1, наприкінці основного часу змогла врятуватися. Богдан Семенець заробив пенальті, який реалізував Микола Темнюк. Додаткові екстра-тайми так і не виявили переможця - 1:1. Тому все вирішувалося в серії пенальті. І «Агробізнес» здолав ФК «Тернопіль» з рахунком 5:3.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую