ye-logo.v1.2

Терпіння і ще раз терпіння

Спорт 1586

Саме це, можливо, допоможе вболівальникам хмельницького «Динамо» пережити найскладніші часи в історії їхнього футбольного клубу

А лише рік тому перед командою із Хмельницького, яка виступає в другій лізі чемпіонату України, стояло завдання повернутися до першої ліги. Ліги, за якою хмельничани вже скучили. Але після вильоту з першого дивізіону фанати щороку (із зими 2007 року) чули від влади міста обіцянку – команда повернеться. Минуло вже три роки, а віз і нині там. Єдине, що зараз тішить вболівальників – вже ніхто не обіцяє виконати нереальне завдання.

Хоч  щось…
 …у нас, є на відміну від інших міст, як обласних, так і районних. Нинішнє літо яскраво продемонструвало, що проблеми у футбольному господарстві є не лише в Хмельницькому. Куди гірша ситуація у сусідньому Рівному. Тамтешній «Верес» ще минулої першості ледве «дихав», і за період міжсезоння нічого не змінилося. Все ті ж проблеми. Й досі ніхто у Рівному не може дати гарантії, що команда дійде до фінішу. Так само і в Білій Церкві, в якій на межі зникнення опинилася «Рось». Команда, яка в останню мить подала заявку на участь у змаганнях, зіграла дві гри, а далі… невідомо, чи гратиме. Після поразки в Плисках із хокейним рахунком 9:0, «Рось» вдома програла чернігівській «Десні» з рахунком 2:0. І вже 14 серпня має приїхати до Хмельницького, щоб зіграти із «Динамо». Але… Ще до матчу проти «Десни» президент «Росі» Сергій Челноков заявив, що на наступну гру, тобто у Хмельницькому, команда може не з'явитися. Причина – фінанси. 

На  ентузіазмі
«Співають  романси» фінанси і у Хмельницькому. А тому роботу, яку виконують тренерський штаб та адміністрація клубу «Динамо», можна назвати ентузіазмом. Директор Валерій Крохан бігає в пошуках грошей, головний тренер Віктор Муравський намагається зліпити боєздатний колектив із тих футболістів, які погодилися грати. Самі ж гравці виходять на поле, забуваючи про борги із зарплатою, щоб битися до останнього. Як приклад, матч 7 серпня в Миколаєві, де «Динамо» не програло, а здобуло одне очко, зігравши із рахунком 0:0. До того ж, хмельничани могли виграти це протистояння, якби реалізували свої моменти. Але без досвіду у багатьох футболістів команда просто не може виконувати всі настанови тренера. Тому потрібно набратися терпіння та зачекати, коли молоді футболісти стануть досвідченішими та майстернішими.

Тут   і   зараз!
Саме цього хочеться багатьом шанувальникам «Динамо» – щоб їхня команда лише перемагала та очолювала турнірну таблицю. Але дива не буває. Фактично, гравці зібралися за три дні до старту змагань, а тому ще не відчувають один одного на полі. Однак, є сподівання, що вже найближчим часом, попри фінансові труднощі, у Хмельницькому буде боєздатний колектив. Недарма ж до команди приєднався славетний у минулому гравець київського «Динамо» та збірної України Віталій Косовський. Він, як відомо, з Нетішина. І ось, нарешті, вирішив повернутися на Батьківщину і допомогти Віктору Муравському «зліпити» хорошу команду. Що з цього вийде, побачимо. Тому поки що «Проскурівський телеграф» вирішив не нарікати на «Динамо», а дати команді ще трохи часу, щоб та піднялася з 10-ї сходинки в турнірній таблиці. Терпіння і лише терпіння допоможе в цій ситуації. Як футболістам, так і вболівальникам

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую