ye-logo.v1.2

Волейбол. «Новатор», можливо, залишиться в Суперлізі

Спорт 3989
Новатор, який на першому етапі посів 5 місце, не зміг залишитися в Суперлізі після матчів плей-оф
Новатор, який на першому етапі посів 5 місце, не зміг залишитися в Суперлізі після матчів плей-оф. Фото: з архіву

Обидві хмельницькі команди – чоловіча та жіноча, понижуються в класі.

Чоловічий «Новатор», як і жіночий, не зміг зберегти прописку в елітному дивізіоні чемпіонату України з волейболу. А тому за регламентом наступний сезон хмельницькі команди мають провести в вищій лізі.

Хмельницька чоловіча команда мала шанс зіграти перехідні поєдинки за збереження місця в Суперлізі. Та для цього «Новатору» слід було двічі переграти «ШВСМ-СумДУ» із Сум. Перший матч у Хмельницькому «Новатор» програв. Поступився і в другому, який відбувся в Сумах. У підсумку посів останнє місце в Суперлізі, а тому наступний чемпіонат має провести в вищій лізі.

За підсумками цього чемпіонату, до вищої ліги відправляється і жіноча команда «Новатора». Але… є ще теоретичні шанси, що обидві хмельницькі команди наступний чемпіонат гратимуть у Суперлігах.

«Є ряд клубів, у тому числі й наш, які хочуть на наступний чемпіонат збільшити кількість команд у найвищій лізі, - каже директор ВК «Новатор» Іван Терещук. – Ми будемо виходити з такою пропозицією до Федерації волейболу України. Вважаю, що чемпіонат стане цікавішим, якщо в Суперлізі гратимуть не 8 клубів, а десять. Та й тури складатимуться не з двох матчів, а одного, а ігри відбуватимуть щотижня. Утім, чи зможемо змінити формат змагань у чоловіків та жінок, час покаже».

Наразі волейболісти та волейболістки «Новатора» пішли у відпустку. Приблизно в серпні вони мають приступити до підготовки до нового сезону, незалежно від того, гратимуть у Суперлізі чи вищому дивізіоні.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую