ye-logo.v1.2

Хмельничанка здобула «золото» на чемпіонаті України з важкої атлетики

Спорт 4476
Загалом хмельничанка зібрала суму 213 кілограмів, тобто на один кілограм більше нормативу майстра спорту міжнародного класу
Загалом хмельничанка зібрала суму 213 кілограмів, тобто на один кілограм більше нормативу майстра спорту міжнародного класу. Фото: Володимира Болгарина

Аліна Марущак виступала у ваговій категорії до 71 кілограм

У Чорноморську Одеської області проходив чемпіонат України з важкої атлетики серед молоді до 23-х років. На ньому хмельницька спортсменка Аліна Марущак здобула золоту нагороду та встановила низку рекордів.

За словами тренера Аліни Марущак Володимира Болгарина, 22-річна спортсменка виступала у ваговій категорії до 71 кілограм. Завдяки серйозним, посиленим тренуванням вона змогла завоювати «золото» й встановити одразу кілька рекордів України. Зокрема, три рекорди серед молоді в ривку, поштовху та сумі й два рекорди серед жінок у ривку та сумі. Загалом хмельничанка зібрала суму 213 кілограмів, тобто на один кілограм більше нормативу майстра спорту міжнародного класу.

Таким чином вона обійшла киянку Вікторію Шумійчук, чия сума складає 191 кілограм, та волинянку Аліну Кіричук (сума — 185 кілограмів).

«Раніше Аліна Марущак на подібному чемпіонаті здобула п’яту сходинку. Як можна помітити, напружені тренування дали свій результат. Звісно, щоб отримувати подібні нагороди, потрібно витрачати чимало коштів на спеціальне харчування. Тому сподіваємося на підтримку міської влади та спонсорів, — розповідає Володимир Болгарин. — Далі ми готуватимемося до Чемпіонату Світу з важкої атлетики, який проходитиме в жовтні цього року в Румунії. Також на початку серпня виступатимемо на чемпіонаті України серед дорослих. Будемо працювати, щоб здобути гарні результати».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую