FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
5 Травня, 2024

Проскурівська риболовля: у Хмельницькому пройшов чемпіонат серед рибалок

Впродовж трьох днів любителі риболовлі змагалися між собою на березі Південного Бугу. Фото: автора

Чемпіонат з риболовлі тривав три дні.

Вчора, 29 вересня, в обласному центрі завершився міський чемпіонат середи рибалок-любителів «Проскурівська риболовна ліга». Змагання тривали три дні й проходили на території міського пляжу.

За словами одного із суддів «Проскурівської риболовної ліги» Олега Григор’єва, подібні чемпіонати традиційно проходять у рамках святкування Дня міста. Він розпочався у п’ятницю. Кожен з трьох днів змагань був присвячений конкретній виду риболовлі — спінінг, поплавок і фідер.

«На жаль, на змагання прийшло набагато менше людей, ніж зареєструвалося. В середньому у п’ятницю та суботу було 15 учасників, в неділю найбільше — 20. Останнього дня навіть завітали гості з Нетішина. Крім того, ми вдячні місцевій організації товариства глухих, які стали найактивнішими учасниками чемпіонату», — зазначив Олег Григор’єв.

Також він зазначив, що певні проблеми з рибою у водосховищі Південного Бугу є, проте це не заважає любителям риболовлі спіймати її. Зокрема, учасники змагань ловили окунів, карасів, плітку, але найбільше переважали бички. Після зважування рибу відпустили назад у Південний Буг.

Отож, першого дня змагань у ловлі риби на спінінг першість виборов Віталій Літвіченко. Другу та третю сходинки посили Анатолій Кухар (також спіймав найбільшу рибу) та Ігор Петрівський.

Віталій Літвіченко став переможцем і другого дня змагань, також спіймавши на поплавок найбільшу рибину. «Срібло» та «бронзу» вибороли Володимир Стефанишин і Владислав Харенков. Останній став наймолодшим учасник цьгорічної «Проскурівської риболовної ліги» — йому лише 14 років.

У неділю чемпіоном ловлі риби на фідер став Вадим Халецький. Друге місце посів гість із Нетішина Олександр Данилюк, а на третій сходинці опинився переможець попередніх днів чемпіонату Віталій Літвіченко.

Читайте також: Хмельничани можуть долучитися до зариблення Південного Бугу