ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Чайка»: характер гостей та втрачена перемога хмельничан (ФОТО)

Спорт 2793
Поділля третій матч поспіль не може здобути перемогу
Поділля третій матч поспіль не може здобути перемогу. Фото: автора

Хмельницька команда не змогла здолати команду з Київщини.

«Можливо, це все наслідки тих двох останніх поразок, в яких ми пропустили десять голів», - після матчу з «Чайкою» говорив головний тренер «Поділля» Віталій Костишин. Його команда в 13 туру чемпіонату України з футболу серед команд другої ліги, маючи перевагу, не змогла виграти в клубу з Петропавлівської Борщагівки Київської області. Хоча мала на перемогу всі шанси.

Костишин, як і в матчі з «Вересом», вирішив у нападі виставити Артема Панасенкова. Іншого Артема – Гайдаша, залишив на заміні (він захворів, але на 65 хвилині матчу вийшов на заміну).

Панасенков мав шанс відкрити рахунок у грі на 19 хвилині, коли Арсен Дорошенко прострілював у штрафний майданчик, а нападник «Поділля» не дотягнувся до м’яча. Натомість, той влучив спочатку в голкіпера «Чайки», а потім і в капітана Сергія Пономаренка, від якого ледь не влетів у ворота.

На 22 хвилині небезпечно з далекої відстані пробивав Ян Морговський. Але поруч зі стійкою. Утім, «Поділлю» вдалося все таки забити. Сталося це на 25 хвилині. Дорошенко подав з кутового, і згодом м’яч опинився в Віталія Каверіна, який прострелив вздовж штрафного майданчика. А там Андрій Ліповуз з метрів дев’яти в один дотик перевів м’яч у сітку воріт. Гол – і рахунок став 1:0.

Поділля - Чайка: матч, який не виявив переможця
Поділля - Чайка: чимало боротьби було в центрі поля
Андрій Ліповуз забив гол у ворота Чайки, але його не вистачило для перемоги Поділля
Захисник Олександр Майко підключався до атак Поділля
Роман Опря також діяв на вістрі атак Поділля
Гол Ліповуза на 25 хвилині дав сподівання вболівальникам, що Поділля сьогодні виграє в Чайки
Поділля - Чайка: матч, який не виявив переможця

«Поділля» продовжило атакувати. Ось тільки пробивати по ворота суперника футболісти хмельницької команди наче боялися. У підсумку перший тайм так і завершився мінімальною перевагою господарів.

А ось у другій половині матчу вже на 51 хвилині матчу «Чайка» залишилися в меншості. Другу жовту картку отримав Сергій Пономаренко. «Ми планували грати в агресивніший футболу, але вилучення не дало нам можливості грати в атакувальний футбол, - після гри заявив головний тренер «Чайки» Тарас Ільницький. – Добре, що проявили характер та зрівняли рахунок».

Чайка з 51 хвилину матчу грала в меншості
Артем Панасенков провів у матчі проти Чайки 65 хвилин
Віталій Каверін відзначився гольовою передачею
Для 16-річного Сергія Кватернюка, який вийшов на заміну, матч проти Чайки став дебютним у другій лізі

«Поділля», хоч і отримало чисельну перевагу, але гра на полі змінилася. Кияни в меншості виглядали небезпечнішими. І на 58 хвилині Артем Цурупін зрівняв рахунок у матчі – 1:1. «Коли нас стало на одного менше, ми більше згуртувалися, - після гри говорив Ільницький. – Тому, можливо, зі сторони здавалося, що ми почали грати краще». «Ми виграли 1:0, у суперника вилучили футболіста, нам потрібно було просто забити другий гол та спокійно завершувати матч, - вже після поєдинку говорив Віталій Костишин. – Але не вистачило агресії, майстерності…»

Моменти в «Поділля» були. Ось тільки реалізувати їх не змогли. А на 90 хвилині склади вирівнялися - Ян Морговський отримав другу жовту картку і хмельничани також завершували гру вдесятьох. У підсумку матч так і завершився внічию 1:1.

Чайка змогла вистояти перед Поділлям та вивезти нічию з Хмельницького

Після поєдинків 13 туру хмельничани з 19 очками посідають 5 місце. Свій наступний матч «Поділля» зіграє 9 жовтня у Вінниці проти «Ниви», яка йде останньою. Вдома ж хмельничани гратимуть 13 жовтня, коли прийматимуть ФК «Ужгород».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую