FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
7 Травня, 2024

Футбол. «Агробізнес» - «Чорноморець»: Іванов переграв Маркевича (ФОТО)

Агробізнес в Волочиську здолав одеський Чорноморець з рахунком 2:0. Фото: автора

Волочиська команда здобула чергову перемогу.

У першій лізі чемпіонату України з футболу відбулися ряд матчів 14 туру. Представник Хмельниччини – волочиський «Агробізнес», свій поєдинок проводив вдома, де на стадіоні «Юність» приймав одеський «Чорноморець». І цей матч став протистоянням двох тренерів – Олександра Іванова та Остапа Маркевича, який ще донедавнього часу був наставником волочиського клубу.

Маркевича, який залишив «Агробізнес» після матчу з «Прикарпаттям», на стадіоні «Юність» зустріли свистом. Йому кричали «Ганьба», коли той виходив на поле перед грою. Утім, Остап Миронович, схоже, не звертав увагу на це. Адже був сконцентрований на самому поєдинку. А він став доволі цікавим, адже сьогодні був той випадок, коли тренер «Чорноморця» знав краще команду суперника, ніж свою. Маркевич з «Агробізнесом» попрацював із червня по жовтень цього року, а з «Чорноморцем» лише п’ятий день. Навіть після матчу Остап Маркевич не приховував того, що ще не зовсім знайомий зі своєю новою командою. «Я в Одесі лише п’ять днів, - заявив Остап Миронович. – Як я міг добре вивчити «Чорноморець»? Навіть з містом ще не встиг як слід познайомитися». Та зауважив, що за таких обставин, дійсно, краще знає «Агробізнес».

А тому в вболівальників волочиської команди були певні побоювання, що Остап Миронович зможе переграти свою колишню команду, яку нині очолює вже експомічник Маркевича Олександр Іванов. Утім, побоювання видалися даремними.

Іванов, після перемоги в Миколаєві, вирішив не змінювати склад «Агробізнеса». І схоже досвідчений наставник, який є заслуженим тренером України, не прогадав. Футболісти волочиського клубу з перших хвилин почали активно діяти попереду, а на третій хвилині відкрили рахунок у грі. Андрій Кухарук пробив з метрів 20-ти і голкіпер «Чорноморця», вихованець хмельницького футболу Дмитро Безотосний не зміг відбити цей удар.

Святкуючи гол, футболісти «Агробізнеса» вишукувалися в ряд та почали колихати дитячу люльку. В такий спосіб гравці команди привітали свого капітана Романа Гагуна та його дружину Яну, в яких вчора, 18 жовтня, народився син.
Після того як, рахунок став 1:0, «Чорноморцю» вдалося на певний проміжок часу заволодіти ініціативою. Щоправда, створити щось небезпечне біля воріт «Агробізнеса» - ні. А ось господарі, наче взявши паузу на хвилин десять, «повернулися» в гру. І одесити можуть завдячувати Безотосному, що рахунок у матчі не був збільшений ще в першому таймі. Адже Дмитро рятував «Чорноморця» і після виходу Ігоря Сікорського віч на віч, і після потужного удару Руслана Черненка зі штрафного.

У другому таймі перевага «Агробізнеса» не була вже такою відчутною. Хоча саме волочиська команда була гострішою в атаках. «Чорноморець», хоч і володів м’ячем, але попереду щось створити в команди Маркевича нічого не виходило – господарі не притискалися до власних воріт та не створювали вільних зон для гостей.

Десь за хвилин 10 до завершення матчу одеситам вдалося декілька разів поспіль виконати кутові, але забити – ні. А ось «Агробізнес» на 85 хвилині організував стрімку атаку, яка завершилася другим голом. Руслана Черненко прострілив у штрафний майданчик, де Богдан Семенець, який вийшов на заміну, «пролетів» повз м’яча. Але далі був Педро Кампільо, який також вийшов у другому таймі, який пробив у стійку. Але Педро встиг нанести другий удар – у вільний кут, і рахунок став 2:0. Стадіон «Юність» «вибухнув». Ще б пак, іспанець, який став першим легіонером в складі «Агробізнеса» і якого запросив саме Маркевич, забив доволі потрібний гол. Отож, матч так і завершився з рахунком 2:0.

«Агробізнес» вже має в своєму активі 28 очок та посідає перше місце. Щоправда, стільки ж балів у «Металіста 1925» та «Оболоні-Бровар». Та завтра, 20 жовтня, відбудуться ще два матчі, один з яких можеш вплинути на турнірне становище «Агробізнес» - це поєдинок у Львові, де «Рух» прийматиме «Інгулець». Якщо команда з Петрового переможе львів’ян, тоді вона набере 30 балів та очолить першу лігу.

Ну, а свій наступний поєдинок команда Олександра Іванова проведе в Києві 27 жовтня проти «Оболоні-Бровар». Вдома ж «Агробізнес» зіграє аж 9 листопада проти «Інгульця».