ye-logo.v1.2

Футбол. «Агробізнес» - «Оболонь-Бровар»: останній матч сезону (ФОТО)

Спорт 3141
Агробізнес переміг Оболонь-Бровар з рахунком 2:0
Агробізнес переміг Оболонь-Бровар з рахунком 2:0. Фото: автора

Волочиська команда завершила чемпіонат перемогою над киянами.

Чемпіонат України з футболу в першій лізі сезону 2019-2020 років завершився. Сьогодні, 13 серпня, відбулися заключні поєдинки. Волочиський «Агробізнес» свою гру проводив у Хмельницькому на СК «Поділлі», де приймав київську «Оболонь-Бровар».

На початку чемпіонату столична команда озвучила завдання на сезон – вийти до Української Прем’єр-лігі. Перед волочиським клуб стояло інше – посісти в турнірній таблиці місце, не нижче шостого. «Оболонь-Бровар» ще за декілька турів до сьогоднішнього матчу завдання своє не виконала. А ось «Агробізнес» забезпечив собі місце у ТОП-6. Утім, «апетит» до команди Чижевського прийшов під час сезону – волочиська команда націлилася на медалі чемпіонату і до цього поєдинку йшла на третьому місці. А тому «Агробізнес» прагнув перемогти.

Нинішній сезон у першій лізі доволі напружений. До останнього туру не було зрозумілим, які клуби стануть призерами. Все було настільки заплутано, що перемога «Агробізнеса» над «Оболонню-Бровар» не гарантувала медалей. Потрібно було, щоб на Одещині «Балкани» здолали «Інгулець». Але цього не сталося. У селищі Зоря команди зіграли внічию 1:1. А в матчі «Минай» - «Волинь», від якого також залежала ймовірність потрапляння «Агробізнеса» в призери, ужгородці перемогли 1:0.

У Хмельницькому ж в грі проти «Оболоні-Бровар» футболісти «Агробізнеса» зробили все, що від них залежало. І хоч гості мали моменти біля воріт Олександра Вороб`я, але саме номінальні господарі виглядали потужніше, що і відобразилося на результаті поєдинку.

Ігор Курило, капітан Агробізнеса, часто долучався до атак своєї команди
Артур Думанюк, який 13 серпня став батьком, вийшов у стартовому складі Агробізнеса в матчі проти Оболоні-Бровар
Іван Когут був активним у грі проти Оболоні-Бровар
Сергій Петров відкрив рахунок у матч Агробізнес - Оболонь-Бровар

«Агробізнесу» вдалося забити швидкий гол у матчі. На восьмій хвилині удар Іван Когута заблокували захисники «Оболоні-Бровар», але на підхваті опинився Руслан Черненко, який головою скинув на Сергія Петрова, а той з метрів п’яти з розвороту в один дотик перевів м’яч у сітку воріт – 1:0. Команда привітала голом не лише Петрова, а й… Артура Думанюка. Футболісти вишукувалися в ряд та почали руками створювати колиску. В такий спосіб гравці привітали Артура та його дружину Анастасію в народженням доньки. Адже саме сьогодні в родині Думанюків на світ появилася маленька дівчинка. Вітаємо!

Агробізнес привітав Артура Думанюка та його дружину з народженням донечки

Агробізнес привітав Артура Думанюка та його дружину з народженням донечки. Фото автора.

Згодом, на 15 хвилині, Петров мів збільшити свою перевагу, коли «розібрався» з захисниками киян та вийшов віч на віч із Іваном Тюріним. Здавалося, що Сергію вдалося перекинути голкіпера гостей, але… м’яч влучив у поперечину.
Перший тайм так і завершився мінімальною перемогою «Агробізнеса» 1:0. На той момент у матчі «Балкани» - «Інгулець» рахунок також був 1:0, а це означало, що волочиська команда претендує на медалі…

У голкіпера Агробізнеса Олександра Вороб'я роботи було не багато
Агробізнес частіше загрожував воротам киян
Захист Агробізнеса надійно діяв у грі проти Оболоні-Бровар

Друга половина гри видалася не така цікава на небезпечні моменти. Хоча на 53 хвилині Семенюк міг подвоювати рахунок у матчі, але Сергій не влучив у ствір воріт з лінії воротарської. Та здебільшого усі атаки як «Агробізнеса», так і «Оболоні-Бровар» завершувалися або заблокованими ударами, або неточними. А дальні постріли були легкою здобиччю для голкіперів. Тим часом у матчі «Балкани» - «Інгулець» було вже 1:1, що означало – волочиська команда, скоріше за все, без медалей.

Андрій Кухарук, як і в попередніх матчах, був активним у центрі поля
Богдан Семенець, який вийшов на заміну, також мав можливості відзначитися
Віталій Груша, півзахисник Агробізнеса, у матчі з Оболонню-Бровар вийшов на заміну в другому таймі

Утім, незважаючи на матчі суперників, «Агробізнес» прагнув здобути перемогу в заключному матчі чемпіонату. А для впевненості необхідно було ще один гол. І волочиські футболісти його забили. На 86 хвилині матчу стрімку контратака господарів завершилася влучним ударом Сергія Семенюка – 2:0.

Крапку в матчв Агробізнес - Оболонь-Бровар поставив Сергій Семенюк

Крапку в матчі Агробізнес - Оболонь-Бровар поставив Сергій Семенюк. Фото автора.

«Агробізнес» виграв в «Оболоні-Бровар». І, станом на 13 серпня, посів 3 місце в першій лізі. Утім, ПФЛ ще має прийняти рішення щодо матчу передостаннього туру «Рух» - «Металург», який не відбувся через неявку запорізької команди. А отже, «Руху» мають зарахувати три очки, а тому «Агробізнес» завершить чемпіонат на четвертому місці. «Золото» в «Миная», «срібло» в «Руху», а «бронза» в «Інгульця».

Але нинішня першість для «Агробізнеса» - історична. Команда ще ніколи не посідала такого високого місця в змаганнях серед професійних футбольних клубів. Серед команд Хмельниччини кращим результатом у першій лізі відзначився лише шепетівський «Темп» (якого вже немає на футбольній мапі України) у сезоні 1992-1993 років, коли здобув «срібло».

Отож, у сезоні 2019-2020 років «Агробізнес» у 30 матчах здобув 19 перемог, 3 нічиї та 8 матчів програв. Команда забила 52 голи, а пропустила 30. Здобувши 60 очок, за додатковими показниками, програла «битву» за медалі «Інгульцю», в якого також 60 балів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую