FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
3 Травня, 2024

Футбол. «Поділля» - «Прикарпаття»: пенальті, автогол, вилучення та «лотерея» (ФОТО)

Хмельницьке Поділля перемогло Прикарпаття в серії пенальті та пройшло далі в Кубку України. Фото: автора

Хмельницька команда зіграла матч Кубка України проти івано-франківців.

Сьогодні, 29 серпня, на СК «Поділля» відбувся матч першого попереднього раунду Кубка України з футболу, в якому хмельничани приймали івано-франківське «Прикарпаття». Матч, який тривав 120 хвилин, завершився серією пенальті та тріумфом «Поділля», яке крокує далі.

Цей поєдинок для «Поділля» став першим офіційним матчем у 2020 році. Адже востаннє хмельничани грали 20 листопада минулого року, коли в рамках першості України в другій лізі на виїзді програли ФК «Діназ» з рахунком 3:1. Після чого настала зимова перерва, потім карантин, а згодом і дострокове завершення чемпіонату. Натомість «Прикарпаття» лише 13 серпня завершило чемпіонат у першій лізі, коли в Горішніх Плавнях здолало «Гірник-Спорт» із рахунок 3:1.

І хоч суперники перебувають у різних дивізіонах – у кубкових матчах, буває, важко визначити фаворита. Тим паче в парі «Поділля» - «Прикарпаття», адже обидві команди в міжсезоння провели певні кадрові ротації. На краще чи ні, частко мав дати відповідь саме цей матч.

Головний тренер «Поділля» в цьому поєдинку не зміг задіяти капітана команди Олександра Воловика, який травмувався. Тому з капітанською пов’язкою команду на гру вивів новачок Олександр Жданов. Не зіграв через дискваліфікацію й Андрій Ліповуз. Решта ж футболістів були в строю. Віталій Костишин у старті випустив одразу 7 новачків. Окрім Жданова, вперше на поле в складі «Поділля» в офіційних матчах вийшли Чуваєв, Пріхна, Костенко, Клименко, Задерецький та Прильопа.

І вже на 2 хвилині матчу хмельничани були близькими до того, щоб відкрити рахунок. Але удар Віталія Каверіна на кутовий перевів Іван Піцан. Через хвилин 15 шанс відзначитися мав Владислав Прильопа, але не влучив у ворота. Гості ж першу небезпечну атаку провели на 27 хвилині, коли потужно пробивав Цюцюра, але вище воріт.

Якщо в першому таймі ініціативою частіше володіли хмельничани, то в другій половині основного часу, все змінилося. «Прикарпатття» одразу взяло м’яч під контроль та почало створювати напругу в штрафному майданчику господарів. Ось тільки удари по воротах були, як правило, не точними. Хмельничани ж ніяк не могли знайти «власну гру». Вже після матчу наставник «Поділля» Віталій Костишин сказав, що в гостей багато атлетичних футболістів і в другому таймі вони почали частіше використовувати довгі паси, з якими його команда не могла впоратися. «Ви знаєте, як би ми не готувалися, але офіційних матчів у нас не було. Тому було важко, - казав Віталій Володимирович. – У першому таймі наші хлопці виглядали добре, а в другому було важко».

Та саме «Поділля» першим відкрило рахунок у грі. На 73 хвилині матчу Віталія Каверіна не за правилами «поклали» на газон, і арбітр матчу призначив пенальті. Жданов влучно пробив і рахунок став 1:0. А потім хмельничани почали частіше помилятися. Відчувалася втома в гравців. Як наслідок, івано-франківці на 86 хвилині матчу зрівняли рахунок. Щоправда, автоголом відзначився Ярослав Шпікула, гравець «Поділля», якому м’яч влучив у голову та відскочив у ворота Чуваєва – 1:1.

А на 89 хвилині хмельницька команда залишилася в меншості. За фол останньої надії червону картку отримав Клименко. Утім, основний час так і завершився внічию 1:1.

Далі були два екстра тайми по 15 хвилин. Вони для «Поділля» видалися дуже важкими, адже «Прикарпаття» не збавляло обертів і намагалося не доводити все до серії пенальті. «Звичайно, нам не хотілося тягнути до пенальті, бо це є лотерея», - після матчу сказав головний тренер «Прикарпаття» Володимир Ковалюк. Але команди так і не змогли забити бодай гол, і 120 хвилин матчу не виявили переможця – 1:1.

Перед серією пенальті капітан хмельничан Олександр Жданов голосно запитав у партнерів: «Хто хоче бити пенальті, підніміть руку до гори». В такий спосіб в «Поділлі» й вирішили першу п’ятірку, хто буде пробивати. Та пішли…

Першим бив саме Жданов, який вдруге у цьому матчі переграв Піцана з 11-метрової позначки. Гості відповіли влучним ударом Дитка. Та потім Задерецький не зумів забити голкіперу «Прикарпаття», і «Поділля» опинилося в ролі наздоганяючої команди, адже прикарпатці свої пенальті реалізовували. І лише за рахунку 3:3 ситуація вирівнялася – Чуваєв відбив удар Мелінішина. А далі… Рахунок вже був 7:7, як Ярослав Шпікула підійшов до м’яча. Пробив і забив, вивівши «Поділля» вперед. У «Прикарпаття» ж пробивав досвідчений Роман Бочкур. Але він не зміг переграти Чуваєва, і все – 8:7 – перемога «Поділля», яка вивела команду до наступуного етапу Кубка України.

Завтра, 30 серпня, ще один представник Хмельниччини в Кубку України – дунаєвецький «Епіцентр» зіграє свій матч вдома проти львівських «Карпат». А далі – жеребкування другого етапу, з якого свою кубкову ходу розпочне і волочиський «Агробізнес».