FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
2 Травня, 2024

Олександр Педан розповів, як біг змінив його життя

Олександр Педан регулярно долає відстані від трьох до десяти кілометрів. Фото: life.pravda.com.ua

Для людини з шаленим ритмом життя біг — це дистанція для медитації, пошуку нових ідей, роботи над собою і характером.

В Україні набирає обертів біговий рух: розвиваються спортивні клуби, стає більше марафонських ініціатив, а кожен із нас має бодай одного знайомого, який ділиться своїми біговими результатами в соціальних мережах. «Українська правда» розповіла історії шістьох людей, які не просто бігають. Вони марафонці: у своїй професії, бізнесі та щоденних викликах. Серед тих, чиє життя змінив біг, відомий шоумен, телеведучий родом з Хмельницького Олександр Педан.

Чоловік є засновником організації JuniorZ, що сприяє популяризації спорту серед українських школярів. Сам він регулярно долає відстані від трьох до десяти кілометрів. Максимальна відстань, яку пробіг ведучий – 20 кілометрів. В інтерв’ю виданню Олександр розповів, почати бігати його «підбив» друг.

«Я багато разів починав і кидав, хоча все життя займався якимось спортом. Набагато легше пограти в футбол або поїхати в гори на лижі, тому що це адреналін і компанія. А на пробіжці нічого не відбувається, окрім того, що ти біжиш і думаєш. Багато хто боїться залишатися наодинці зі своїми думками, а я вважаю, що потрібно дозріти до цього стану, коли кайфуєш від бігу на самоті. Я дозрів у 36 років», - говорить він.

Почати бігати допоможуть красиві місця, радить Олександр Педан. «Пробіжка стане найкращим способом познайомитися з новим містом, особливо якщо вийти на вулицю не пізніше восьмої ранку. В цей час місто ще не заклопотане робочими справами і не заповнене туристами. Воно тільки прокинулось і вже готове до щирої розмови з вами», - пояснює шоумен.

Не менш важливий чинник успішної пробіжки — це компанія. Вибір партнера — це по-своєму інтимна річ, говорить відомий телеведучий, адже ви будете бігти з людиною, якій довіряєте, не боїтеся сказати про втому, разом задати оптимальний темп і розділити маленьку перемогу від подолання дистанції.

«Власне, у мене так все і почалося: ми з друзями поїхали до Єгипту і влаштували собі семиденний челендж — бігати щодня. Тут усе поєдналося: і знайомство з новими гарними місцями, і класна компанія, з якою легше бігти, - згадує він. - Іноді чую, що біг забирає сили. Не можу погодитись, адже для мене ранкова пробіжка — це заряд бадьорості на весь день. Звучить як рекламний слоган, але це правда. Запускається організм, метаболічні процеси. Ти стаєш кращою, більш енергійною версією себе».

Як вважає чоловік, краса бігу в тому, що це найбільш доступний вид спорту. Ви можете вийти на дистанцію будь-де і будь-коли — потрібні лише кросівки і трохи наснаги.

«Окрім того, що біг підтримує тіло, він дає мені таку необхідну можливість побути з собою. Моя робота — це постійне спілкування з різними людьми, дзвінки, зустрічі, зйомки. Це круто, але бракує моментів, коли я залишаюсь наодинці зі своїми думками, радощами та страхами. І тут рятує звичка бігати. Коли потрібно зупинити час і почути себе, я біжу», - зазначив Олександр Педан.