FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
23 Липня, 2024

Футбол. «Поділля» в Києві здолало «Чернігів»

Для Фаді Салбака гол у ворота ФК "Чернігів" став 5 у чемпіонаті України. Фото: з архіву

Хмельничани впевнено переграли, забивши три голи.

 У чемпіонаті України з футболу в другій лізі групі «А» відбулися матчі 10 туру. Хмельницьке «Поділля», 7 листопада, свій поєдинок проводило в Києві проти ФК «Чернігів». Матч мав відбутися в Чернігова, але це місто перебуває в «червоній зоні» карантинних обмежень, а тому команди зіграли в столиці на стадіоні «Лівий берег».

Одна з перших атак хмельничан на третій хвилині матчу одразу ж стала результативною. Дмитро Задерецький, опинившись у штрафному майданчику чернігівчан, прострелив на Артема Панасенкова. Удар Артема заблокував захисник, але першим на добиванні був Альваро Нгамба. Але з ударом французького легіонера впорався голкіпер господарів. Утім, поруч опинився канадієць Фаді Салбак, який і вколотив м’яча у сітку воріт «Чернігова» - 0:1.

Забивши швидкий гол, «Поділля» взяло гру під контроль, але особливої загрози воріт супернику не створювало. Та номінальні господарі самі собі створили проблеми на 17 хвилині, коли під пресингом Нгамби м’яч віддали на Теймураза Мчедлішвілі, а той помилився з пасом на голкіпера та забив у власні ворота – 0:2. На 33 хвилині знову забив Салбак. Але цього разу арбітри зафіксували офсайд.

Перший тайм так і завершився. А ось у другому – перевага «Поділля» стала ще відчутнішою. Хмельничани мали ряд моментів, ось тільки реалізувати їх не змогли. Так, до прикладу, на 65 хвилині «Чернігів» після удару Салбака від голу врятувала стійка. Але «Поділля» все одно змогло забити третій гол. На 90+4 хвилині голкіпер господарів помилився на виході, а Нгамба віддав пас на Кирила Костенка, який влучно пробив у порожні ворота – 0:3.

«Хлопці молодці, забили швидкий гол та контролювали гру, - після гри журналісту сайту «Є» сказав головний тренер «Поділля» Віталій Костишин. – Ми їхали за перемогою і здобули її. Після матчу я подякував гравцям за хорошу роботу. Тепер повертаємося додому і готуємося до наступних поєдинків».

«Поділля» після цього поєдинку має 19 очок та посідає третє місце. Попереду з 20 очками «Карпати» з Галича та «Епіцентр» з Дунаєвець. Дунаєвчани цей тур пропускали, оскільки в стані суперника – чернівецької «Буковини», футболісти захворіли на COVID-19.

У наступному турі «Поділля» має зіграти домашній матч проти «Карпат» із Галича. Але цей матч пройде в іншому місті, оскільки Хмельницький в «червоній зоні». Не виключено, що команди проведуть його в Києві на арені «Лівий берег». А ось «Епіцентр» гратиме на виїзді проти ФК «Ужгород». Обидва поєдинки заплановані на 15 листопада.

Читайте також: «Агробізнес» зміг здолати лідера чемпіоната