ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Карпати»: бій, який завершився на користь хмельничан (ФОТО)

Спорт 2559
Віталій Каверін у матчі проти Карпат із Галича не лише забив гол, але й по суті став співавтором другого м
Віталій Каверін у матчі проти Карпат із Галича не лише забив гол, але й по суті став співавтором другого м'яча у ворота Вульчина. Фото: автора

У Хмельницькому пройшов центральний матч 11 туру в другій лізі групи «А».

15 листопада хмельницьке «Поділля» провело свій останній офіційний матч у цьому році на рідному стадіоні в рамках першості України в другій лізі. Суперник у хмельничан був не простий – «Карпати» з Галича Івано-Франківської області, які до цього матчу перебували на другій сходинці в турнірній таблиці. Тоді як «Поділля» ділило третє місце з «Діназом» із Київщини.

Безумовно, цей поєдинок був центральним у 11 турі. Не лише через турнірне становище команд, а й через ряд інших факторів. До прикладу, «Карпати» три матчі поспіль не втрачали очок, вигравши з загальним рахунком 10:3. «Поділля» - одна з двох команд другої ліги групи «А», яка ще жодного матчу не програла (ще одна команда, яка немає поразок – дунаєвецький «Епіцентр», який свій матч 11 туру в Ужгороді пропускав через захворюваність закарпатців на COVID-19).

Наставники обох клубів із перших хвилин виставили, мабуть, найсильніші склади. Якщо порівнювати з попереднім поєдинком, то в «Карпат» (в 10 турі вони обіграли вінницьку «Ниву» 4:2) була лише одна заміна – замість Володимира Садохи у старті вийшов Богдан Козак. У «Поділля» всі ті ж футболісти, які вийшли з перших хвилин проти «Чернігова» (хмельничани тоді перемогли 3:0).

Поділля в Хмельницькому приймало галицькі Карпати
Матч Поділля - Карпати був без глядачів, але деякі фани підтримували хмельничан на паркані стадіону
На початку матчу Поділля - Карпати гості з Івано-Франківщини були активнішими за господарів

На початку матчу футболісти обох команди діяли доволі обережно. Гості більше володіли м’ячем, але загострювати гру попереду не поспішали. Господарі – наче очікували на свій момент, а тому не застосовували, звичного для них, високого пресингу. Та все якось несподівано змінилося на 16 хвилині, коли в центрі поля Альваро Нгамба порушив правила на Олексієві Сичу. Арбітр зафіксував порушення правил з боку французького легіонера «Поділля», той підійшов до Сича, наче вибачатися. А потім… коли 19-річний захисник «Карпат» підвівся з газону, побачив перед собою червону картку. Схоже, що він щось сказав чи то на адресу Нгамби, чи то арбітру, за що і був вилучений з поля, залишивши «Карпати» в меншості. Та цей епізод, мабуть, став ключовим у матчі, адже далі почався «бій» - у більшості зіткнень крики, вимоги до арбітра жорсткого покарання тощо.

Вже за дві хвилини після вилучення Сича, «Поділля» ледь не відкрило рахунок. Але м’яч, після удару головою Дмитра Пріхни, влучив у стійку. І все таки на гол довелося чекати не довго. Затяжна атака «Поділля» на 24 хвилині завершилися тим, що Віталій Каверін з лівого кута штрафного майданчика майстерно відправив м’яч у дальню від Остапа Вулична «дев’ятку» - 1:0.

Капітан Поділля Олександр Воловик не лише діяв у захисті, а й розпочинав атаки своєї команди
Артем Панасенков у першому таймі діяв на вістрі атаки Поділля, але після перерви його замінили
У матчі Поділля - Карпати боротьба за м'яч була чи не на кожному клаптику поля

Хмельничани продовжили володіти ініціативою, шукати варіанти подвоїти перевагу. Але більше забити не змогли. «Карпати» ж відповіли лише ударом Ярослава Деди на 38 хвилині, з яким впорався Олег Чуваєв.

Після перерви гості знову почали активно грати та навіть змогли створити доволі перспективний небезпечний момент, який завершився невлучним ударом Ростислава Ляха. Господарі ж не відсиджувалися в захисті, а намагалися якнайшвидше забити ще та «заспокоїти гру». Утім, схоже, поспішні дії заважали «Поділлю» під завісу атак. Адже не вистачали ні точного пасу, ні завершального удару. Так тривало до 63 хвилини. Каверін знову міг забити, але його удар прийняла на себе стійка воріт суперника, м’яч відскочив у спину Вульчину, після чого полетів вздовж лінії воріт. І Кирило Костенко, який за декілька хвилин до цього лише вийшов на заміну, встиг переправити м’яч у сітку воріт, встановивши рахунок 2:0.

Дмитро Пріхна також мав нагоди відзначитися, але не зміг переграти Остапа Вульчина
Кирило Костенко опинився в потрібний момент у потрібному місці та забив гол у ворота Карпат із Галича
Дмитро Задерецький вже традиційно грав на позиції правого півзахзисника Поділля
Ян Морговський сторив чимало проблем Карпатам на лівому фланзі
Альваро Нгамба знову надійно відіграв за Поділля в центрі поля

Галицькі «Карпати» мали шанс забити бодай один гол. Але «Поділля», після удару Козака, врятувала поперечина. Хмельничани ж також провели ряд непоганих атак, але влучно пробити по воротах Вульчина більше не вдалося.
«Поділля», вигравши в галицьких «Карпат» з рахунком 2:0, покращило своє турнірне становище. У хмельничан, як і в «Діназа», 22 бали, і саме ці дві команди ділять між собою 1-2 місце. Третім йде «Епіцентр», в якого 20 очок та дві гри в запасі.

Наступний тур – 12-ий, «Поділля» зіграє на виїзді проти київського «Рубікона». А ось «Епіцентр» вдома прийматиме вінницьку «Ниву». Ці матчі заплановані на 22 листопада.

Після матчу футболісти Поділля подякували фанам, які на паркані всю гру підтримували їх

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую