ye-logo.v1.2

БК «Хмельницький» вперше гратиме у вищій лізі

Спорт 3001
Хмельницька команда вперше в історії міста гратиме в вищій лізі чемпіонату України
Хмельницька команда вперше в історії міста гратиме в вищій лізі чемпіонату України. Фото: з архіву Федерації баскетболу Хмельницької області

Чемпіонат України з баскетболу серед чоловіків розпочнеться в жовтні.

Визначився склад учасників чемпіонату України з баскетболу серед чоловіків у вищій лізі в сезоні 2021/2022 років. І серед 14 учасників змагань – баскетбольний клуб «Хмельницький», який у минулій першості виграв першу лігу.

«Команда вже майже укомплектована, але є ще ряд питань по деяким гравцям, які зараз вирішуємо. Якщо порівнювати склад команди із минулим сезоном, то він зміниться на відсотків 80, - розповів сайту «Є» президент федерації баскетболу Хмельницької області Денис Поворознюк. – Але про новачків команди, а також головного тренера, над кандидатурою якого ми ще визначаємося, повідомлю пізніше».

Команда з Хмельницького вперше в своїй історії зіграє в вищій лізі. Утім, перед нею, як каже Денис Поворознюк, стоятимуть максимальні завдання – вигравати в кожному матчі.

Відзначимо, що місто в чемпіонаті України представлятимуть дві чоловічі команди. Адже команда вищої ліги зобов’язана заявити ще й дублерів у перший дивізіон. «У першій лізі награватимемо молодь, щоб з часом могли робити ротацію. Також буде жіноча команда, яка виступатиме в першій лізі», - пояснив президент федерації баскетболу Хмельницької області.

Відзначимо, що свої домашні матчі хмельничани в вищій лізі проводитимуть на майданчику ФОК «Новатор».
Вища ліга на першому етапі складатиметься з двох груп. Хмельничани гратимуть у «Групі 2», в якій виступатимуть також «БІПА-СДЮСШОР» (Одеса), «Львівська Політехніка» (Львів), «Прикарпаття-Говерла» (Івано-Франківськ), «Рівне-ОШВСМ» (Рівне), «Старий Луцьк-Університет» (Луцьк), «Хімік-2» (Южне).

За регламентом, команди гратимуть у групі в чотири кола за системою календаря з роз’їздами спареними матчами (дві гри на своєму майданчику, дві гри на майданчику суперника). Чотири кращі команди з групи вийдуть у другий етап змагань, у якому зіграють (стінка на стінку) проти чотирьох кращих команд з іншої групи і визначать розподіл місць з 1-го по 8-ме місце. Після цього будуть зіграні матчі плей-оф, де 1 місце зіграє з 8-м, друга команда з 7-ю, 3-тя з 6-ю, а 4-та з 5-ю.

Команди, що посіли на першому етапі в групах 5 та нижчі місця, зіграють за туровою системою в два кола з командами іншої групи і розігрують місця з 9 по нижчі.

Свої дебютні матчі БК «Хмельницький» проведе в рідному місті 2 та 3 жовтня, коли зіграє із «Хіміком-2» з Южного.

Читайте також: Призер Олімпіади Романчук: «Краще, щоб була бронзова медаль, ніж, як говорять спортсмени, - дерев’яна»

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую