ye-logo.v1.2

Дмитро Чигринський й досі найдорожчий футболіст

Спорт 6412
Фото: РПЛ

По завершенню українських футбольних баталій «Хмельницька народна газета «Є» вкотре поцікавилася цінами на подільських футболістів

Вислів: «Чим далі в ліс, тим менше дров» доволі непогано підходить до професійних футболістів із Хмельничини, котрі виступають у Прем’єр лізі та першому вітчизняному футбольному дивизіоні. Минув черговий футбольний рік, і наших стало менше… Але ціни на багатьох з них, як і раніше, «кусаються».

Не дорахувалися Антона з Дімою

Було 14, а потім стало менше. Отже, якщо торік у Прем'єр лізі грало 14 подолян, то вже наприкінці сезону стало на одного менше. З «вишки» «випав» Антон Муховиков, який грав за сімферопольську «Таврію». Залишив Прем'єр лігу і Дмитро Безотосний, котрий разом із запорізьким «Металургом» гратиме у першій лізі. З найвищої ліги ледве не «пішов» й Андрій Донець, від послуг якого нещодавно відмовилися кримчани. І це при тому, що його трансферна вартість, за оцінками німецьких фахівців з «Тransfermarkt» становить 400 тисяч євро. Однак обидва гравці «пішли» не на довго. Нещодавно вони повернулися до «прем’єрки», ставши гравцями одеського «Чорноморця»

Ну, а найдорожчим подолянином, вже традиційно, є ізяславчанин Дмитро Чигринський, який за рік «подорожчав» на 2 мільйони євро. Його перехід з донецького «Шахтаря» до іншого клубу німці оцінюють в десять мільйонів. До «мільйонників» Шевчука з «Шахтаря» та Воловика з донецького «Металурга» приєднався Богдан Шершун з київського «Арсеналу», який торік коштував 900 тисяч євро. Зросла ціна і Валерія Федорчука з Нетішина, котрий належить дніпропетровському «Дніпру», а грає в криворізькому «Кривбасі». Сьогодні вона становить 700 тисяч євро, що на 150 тисяч більше, ніж влітку 2010-го. У таку ж суму оцінюють трансфер і теофіпольчанина Павла Худзіка, який перебрався зі столичної «Оболоні» до луганської «Зорі».

Потенційні «діаманти»

«Не дивіться у паспорт, а гляньте на гру», - так може сказати 34-річний Руслан Костишин із «Кривбасу». Адже він, попри свій немолодий для футболу вік «подорожчав» удвічі. Тепер його трансфер оцінюють не в 150 тисяч євро, а в 300! А ось Ігор Шуховцев з «Зорі», якому 13 липня виповнилося 40 років, «подешевшав» на 50 тисяч євро. Хоча, на думку багатьох спеціалістів, трансфер у 100 тисяч євро для 40-річного голкіпера – це показник того, що він справжній професіонал та фанат своєї справи.
А вже найближчим часом стрімкого зростання в ціні можна очікувати від п’ятьох футболістів, четверо з яких грають в «Оболоні». Олександр Мандзюк та Сергій Кучеренко вже коштують не 400 тисяч євро, а півмільйона, а молоді «оболонівські дублери» хмельничанин Ярослав Солонинко та нетішинець Олександр Толстяк, які поки що не мають «цінника», вже в новому сезоні матимуть нагоду з'являтися в основній команді, а, відповідно, можуть потрапити на «гачок» зарубіжних селекціонерів. Віталій Каверін з «Дніпра», хоч і «подешевшав» на 100 тисяч євро (нині його трансфер оцінюють у 200 тисяч), теж має неабиякі шанси спочатку довести тренеру Рамосу, що дарма той відправив його у «дубль», а згодом і стати дорожчим футболістом.

Раз, два, три…

Їх мало, але вони «у тільниках». Саме так можна охарактеризувати першолігове міжсезоння. Поки що Хмельниччина в першій лізі має лише чотирьох представників. Микола Гібалюк з ужгородського «Закарпаття» з 50 тисяч євро «вискочив» на 175 тисяч, Дмитро Євстафієв з харківського «Геліоса» так і коштує 200 тисяч, а Дмитро Гордієнко з бурштинського «Енергетика» - 125 тисяч євро (торік 100 тисяч). Оцінили німці й Данилу Лазара з ФК «Львів» - 25 тисяч євро. А ось Богдан Кобець та Дмитро Бєлов нещодавно залишили «Геліос» і невідомо, чи гратимуть в іншому першоліговому клубі, чи працюватимуть у другій лізі. Побачимо…
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую