FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
7 Травня, 2024

Баскетбол. «Хмельницький» - «Хімік-2»: гра на нервах (ФОТО)

БК Хмельницький вдома здолав Хімік-2 з Южного Одеської області з рахунком 96:88. Фото: автора

Хмельничани вирвали перемогу в матчі проти команди з Южного.

Сьогодні, 4 грудня, баскетбольний клуб «Хмельницький» вдома провів свій перший з двох матчів ігрового туру проти «Хіміка-2» з Южного Одеської області. Матч видався доволі напруженим та нервовим, як для гравців та тренерів обох команд, так і глядачів. Адже лідер в рахунку під час поєдинку змінювався 20 разів. А інтрига в поєдинку трималася до останнього.

Із «Хіміком-2» хмельничани вже грали. Тоді, в жовтні, для БК «Хмельницький» це були дебютні матчі в вищій лізі чемпіонату України, які вони провели в Южному. У першій грі підопічні Аурімаса Ясіліоніса виграли 84:78, а ось у другій програли програли 99:80. Утім, минуло вже два місяці, і ось ці команди знову зійшлися. Цього разу в Хмельницькому.
Хмельничани тепер приймали одеситів у статусі потенційного фаворита. Адже БК «Хмельницький» посідає в вищій лізі групі «2» третє місце, а «Хімік-2» - четверте. Та саме очні протистояння могли все змінити. І перший матч у Хмельницькому 4 грудня міг завершитися як на користь господарів, так і перемогою гостей. Адже він видався доволі рівним.

Ілля Шавгаров (№88) з Хіміка-2 завдав чималих клопотів хмельничанам і приніс своїй команді 14 очок.

Микола Полюляк вже традиційно був одним із результативнішим у складі БК Хмельницький. Цього разу він заробив 21 очко.

У першій чверті на майданчику точилася рівна боротьба. Команди набирали очки по черзі, і, як то кажуть, йшли нога в ногу. Утім, перші 10 хвилин завершилися перемогою БК «Хмельницький» з рахунком 29:26.

У другій десятихвилинці малюнок гри майже не змінився. Відверто кажучи, гра, за своїм розвитком, чимось нагадувала перший домашній матч хмельничан проти «Рівне», в якому команда Ясіліоніса поступилася. Тоді литовський фахівець після гри заявив, що його команда програла, бо взагалі не грала в захисті. У грі проти «Хіміка-2» у хмельничан знову були проблеми в обороні. Складалося враження, що господарі грають без захисту, а тому програють і боротьбу під щитом. Однак, провалу в другій чверті не сталося. Хоча хмельничани підпустили суперника в рахунку на один бал і пішли на велику перерву за рахунку 47:45.

Матч БК Хмельницький - Хімік-2 видався доволі напруженим.

Хмельничани часто програвали боротьбу під своїм кільцем, але боролися до останнього.

Аурімас Ясліоніс, головний тренер БК Хмельницький, під час тайм-аутів був доволі емоційним у спілкуванні зі своїми гравцями.

У перерві деякі вболівальники «Хмельницького» між собою висловлювали сподівання, що зараз їхня команда продемонструє зовсім інший баскетбол. Вийде на другу половину гри та накидає южненцям у кошик чимало м’ячів та спокійно доведе матч до переможного. Але… такого не сталося.

Третя чверть також стала доволі напруженою і рівною. Южненці, хоч і помилялися, але ж господарі не використовували їхні помилки, щоб піти у відрив. У підсумку 70:69 і попереду заключні 10 хвилин.

Антон Давидюк (№15) закидав м'ячі на будь-який смак і в грі проти Хіміка-2 принім своїй команді 30 очок.

Михайло Горобченко, розігруючий БК Хмельницький.

Микола Полюляк, гравець БК Хмельницький.

Антон Буц, гравець БК Хмельницький, приніс 14 очок своїй команді проти Хіміка-2.

Напруга наростала. «Хіміку-2» декілька разів вдавалося не лише випереджати хмельничан, а й робити запас у 5 очок. Утім, господарі відігравалися. І, до прикладу, за 2 хвилини 10 секунд до фінальної сирени рахунок на табло був 87:87. Та потім вдала грала в захисті, вдалі кидки Полюляка та Буца – і перевага хмельничан у 4 балів!

Але ж за 56 секунд до завершення матчу «Хмельницький» залишився без одного із лідерів команди – Миколи Полюляка (він набрав 21 очко в цій грі), який заробив 5 фол і пішов дивитися за матчем на лаву запасних. А «Хіміку-2» вдалося реалізувати один штрафний та скоротити відставання до 3 очок.

Та найголовніше для господарів, їм вдалося відмінно відіграти заключні десятки секунд матчу. Зіграти не лише в захисті, а й реалізувати свої атаки. У підсумку БК «Хмельницький» переміг з рахунком 96:88.

БК Хмельницький - Хімік-2: матч, в якому інтрига зберігалася до останнього.

БК Хмельницький - Хімік-2: перемога хмельничан, яка далася важко.

Хмельничани виграли першгий домашній матч у команди з Южного. Вже 5 грудня - чергове протистояння.

«Думаю, ця перерва, коли ми два тижні не грали, завадила нам сьогодні зіграти краще. Результатом я задоволений, а ось грою – не зовсім», - ось так після матчу прокоментував перший поєдинок проти «Хіміка-2» головний тренер БК «Хмельницький» Аурімас Ясіліоніс.

Що ж, попереду друге протистояння цих команд. Вже завтра, 5 грудня, «Хмельницький» на «Новаторі», що на Тернопільській, 13/4, знову зіграє з «Хіміком-2». Початок матчу о 18.00.

Читайте також: Волейбол. «Поділля» вдома розібралося з «Нікополем»