FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
10 Травня, 2024

Волейбол. «Поділля» - «Бахмут-ШВСМ»: п’ята поспіль перемога (ФОТО)

Поділля продовжує перемагати та очолює турнірну таблицю вищої ліги. Фото: автора

Хмельницькі волейболісти здолали чергового суперника. Цього разу команду з Донецької області

Волейбольний клуб «Поділля» 5 грудня в Хмельницькому провів свій черговий матч чемпіонату України в вищій лізі. Якщо вчора хмельничани перемогли ВК «Нікополь» із Дніпропетровщини, то сьогодні перед натиском «Поділля» не вистояв «Бахмут-ШВСМ» з Донеччини.

Як і в попередніх матчах, головний тренер хмельничан Роман Ковальчук, в залежності від ситуації на майданчику, час від часу давав пограти як досвідченим волейболістам, так і молодим. Адже перед командою стоять амбітні завдання – як поточні, так і в перспективі. «Поганий той солдат, який не мріє бути генералом, - каже Роман Ковальчук. - Звісно, завдання у нас - бути в призерах і підвищуватися в класі, якщо наша молодь до цього готова».

Та чи готові молоді волейболісти? «Наявність Борисенка та Попова цементує команду і нашій молоді дає впевненість у власних діях. Але двоє результат не зроблять. Якщо не буде підтримки з боку інших виконавців, то замахуватися на якісь високі завдання буде важко», - вважає Роман Олександрович.

Артур Гандзій приніс Поділлю 12 очок в матчі проти Бахмута-ШВСМ.

Ярослав Ковальчук, гравець ВК Поділля.

ВК Поділля - Бахумт-ШВСМ - матч 3 туру в Хмельницькому.

У грі ж проти «Бахмута-ШВСМ» тон в грі «Поділля» задавали саме ті гравці, за плечима яких не один матч не лише в вищій лізі, а у Суперлізі. Це і Сергій Попов з Володимиром Борисенком, і Павло Янкович із Артуром Гандзієм. Утім, якщо глянути на результат матчу в партіях, то легкої прогулянки для «Поділля» проти донеччан не вийшло. Був бій. Щоправда, часто, проблеми в хмельничан виникали саме через власні помилки.

Хмельничани зіграли вдома проти команди з Донеччини.

Максим Турик (у червоному), ліберо ВК Поділля.

Поділлю не завжди вдавалося блокувати удари суперників.

Та найгострішою, мабуть, була перша партія матчу, в якій точилася рівна боротьба і жодній з команд не вдавалося піти в бодай п’ятиочковий відрив. Утім, кінцівка сету була за господарями, які і виграли 25:23.

У другій партії теж була рівна гра до рахунку 10:10. А далі… На подачі в «Поділля» був Сергій Попов, який не зовсім притаманному собі стилі почав бити на виліт та заробляти «ейси». І якось доволі швидко рахунок на табло вже був 18:10. Здавалося, що партію можна було завершувати. Та далі господарі почали помилятися як в атаці, так і в захисті. І перевага в рахунку почала зменшуватися. Щоправда, не до критичного. У підсумку «Поділля» на досвіді довело справу до логічного завершення – 25:19.

Інколи гравці Поділля емоційно реагували на виграні м'ячі.

Атаки ВК Поділля інколи були настільки потужними, щоб блокувальники донеччан не справлялися.

ВК Поділля - Бахумт-ШВСМ - матч 3 туру в Хмельницькому.

Третій сет розпочався з двох подач на виліт від 19-річного Максима Прокопова. І попри те, що наставник «Поділля» відправив відпочивати Борисенка, Попова та Ковальчука, випустивши молодь, хмельничанам вдавалося набирати очки і лідирувати в сеті. З’являлися на майданчику і юні гравці «Поділля» - Кирило Каплун, якому лише 16 років та 17-річний Анатолій Баран.

За рахунку 24:19, здавалося, що все – матч завершено. Але ж ні. Ряд помилок, ряд вдалих атак суперника і рахунок став 24:22. Утім, більшого «Бахмуту-ШВСМ» хмельничани не дозволили. «Поділля» провело ще одну атаку і рахунок став 25:22. Ну, а в матчі 3:0. І це п’ята перемога хмельничан у п’яти матчах чемпіонату.

ВК Поділля - Бахумт-ШВСМ - матч 3 туру в Хмельницькому.

Поділля перемогло Бахмут у Хмельницькому з рахунком 3:0.

«Ми останні два сезони грали проти себе, коли різко омолодилися, і намагалися зберегти місце в Суперлізі. Зараз, сподіваюся, період стагнації минув, і будемо починати поступовий рух вгору», - після гри сказав Роман Ковальчук.

Ну, а попереду в першості пауза у понад місяць. Адже наступні матчі «Поділля» проведе 22-23 січня наступного року в Харкові, де зіграє проти збірної України U-18 та «Юракадемією-2». У Хмельницькому ж «Поділля» свої матчі гратиме аж в березні.

Читайте також: Баскетбол. «Хмельницький» - «Хімік-2»: гра на нервах (ФОТО)