ye-logo.v1.2

Баскетбол. «Хмельницький» - «Хімік-2»: гра на нервах (ФОТО)

Спорт 2744
БК Хмельницький вдома здолав Хімік-2 з Южного Одеської області з рахунком 96:88
БК Хмельницький вдома здолав Хімік-2 з Южного Одеської області з рахунком 96:88. Фото: автора

Хмельничани вирвали перемогу в матчі проти команди з Южного.

Сьогодні, 4 грудня, баскетбольний клуб «Хмельницький» вдома провів свій перший з двох матчів ігрового туру проти «Хіміка-2» з Южного Одеської області. Матч видався доволі напруженим та нервовим, як для гравців та тренерів обох команд, так і глядачів. Адже лідер в рахунку під час поєдинку змінювався 20 разів. А інтрига в поєдинку трималася до останнього.

Із «Хіміком-2» хмельничани вже грали. Тоді, в жовтні, для БК «Хмельницький» це були дебютні матчі в вищій лізі чемпіонату України, які вони провели в Южному. У першій грі підопічні Аурімаса Ясіліоніса виграли 84:78, а ось у другій програли програли 99:80. Утім, минуло вже два місяці, і ось ці команди знову зійшлися. Цього разу в Хмельницькому.
Хмельничани тепер приймали одеситів у статусі потенційного фаворита. Адже БК «Хмельницький» посідає в вищій лізі групі «2» третє місце, а «Хімік-2» - четверте. Та саме очні протистояння могли все змінити. І перший матч у Хмельницькому 4 грудня міг завершитися як на користь господарів, так і перемогою гостей. Адже він видався доволі рівним.

Ілля Шавгаров (№88) з Хіміка-2 завдав чималих клопотів хмельничанам і приніс своїй команді 14 очок

Ілля Шавгаров (№88) з Хіміка-2 завдав чималих клопотів хмельничанам і приніс своїй команді 14 очок.

Микола Полюляк вже традиційно був одним із результативнішим у складі БК Хмельницький. Цього разу він заробив 21 очко

Микола Полюляк вже традиційно був одним із результативнішим у складі БК Хмельницький. Цього разу він заробив 21 очко.

У першій чверті на майданчику точилася рівна боротьба. Команди набирали очки по черзі, і, як то кажуть, йшли нога в ногу. Утім, перші 10 хвилин завершилися перемогою БК «Хмельницький» з рахунком 29:26.

У другій десятихвилинці малюнок гри майже не змінився. Відверто кажучи, гра, за своїм розвитком, чимось нагадувала перший домашній матч хмельничан проти «Рівне», в якому команда Ясіліоніса поступилася. Тоді литовський фахівець після гри заявив, що його команда програла, бо взагалі не грала в захисті. У грі проти «Хіміка-2» у хмельничан знову були проблеми в обороні. Складалося враження, що господарі грають без захисту, а тому програють і боротьбу під щитом. Однак, провалу в другій чверті не сталося. Хоча хмельничани підпустили суперника в рахунку на один бал і пішли на велику перерву за рахунку 47:45.

Матч БК Хмельницький - Хімік-2 видався доволі напруженим

Матч БК Хмельницький - Хімік-2 видався доволі напруженим.

Хмельничани часто програвали боротьбу під своїм кільцем, але боролися до останнього

Хмельничани часто програвали боротьбу під своїм кільцем, але боролися до останнього.

Аурімас Ясліоніс, головний тренер БК Хмельницький, під час тайм-аутів був доволі емоційним у спілкуванні зі своїми гравцями

Аурімас Ясліоніс, головний тренер БК Хмельницький, під час тайм-аутів був доволі емоційним у спілкуванні зі своїми гравцями.

У перерві деякі вболівальники «Хмельницького» між собою висловлювали сподівання, що зараз їхня команда продемонструє зовсім інший баскетбол. Вийде на другу половину гри та накидає южненцям у кошик чимало м’ячів та спокійно доведе матч до переможного. Але… такого не сталося.

Третя чверть також стала доволі напруженою і рівною. Южненці, хоч і помилялися, але ж господарі не використовували їхні помилки, щоб піти у відрив. У підсумку 70:69 і попереду заключні 10 хвилин.

Антон Давидюк (№15) закидав м'ячі на будь-який смак і в грі проти Хіміка-2 принім своїй команді 30 очок

Антон Давидюк (№15) закидав м'ячі на будь-який смак і в грі проти Хіміка-2 принім своїй команді 30 очок.

Михайло Горбченко, розігруючий БК Хмельницький

Михайло Горобченко, розігруючий БК Хмельницький.

Микола Полюляк, гравець БК Хмельницький.

Микола Полюляк, гравець БК Хмельницький.

Антон Буц, гравець БК Хмельницький, приніс 14 очок своїй команді проти Хіміка-2

Антон Буц, гравець БК Хмельницький, приніс 14 очок своїй команді проти Хіміка-2.

Напруга наростала. «Хіміку-2» декілька разів вдавалося не лише випереджати хмельничан, а й робити запас у 5 очок. Утім, господарі відігравалися. І, до прикладу, за 2 хвилини 10 секунд до фінальної сирени рахунок на табло був 87:87. Та потім вдала грала в захисті, вдалі кидки Полюляка та Буца – і перевага хмельничан у 4 балів!

Але ж за 56 секунд до завершення матчу «Хмельницький» залишився без одного із лідерів команди – Миколи Полюляка (він набрав 21 очко в цій грі), який заробив 5 фол і пішов дивитися за матчем на лаву запасних. А «Хіміку-2» вдалося реалізувати один штрафний та скоротити відставання до 3 очок.

Та найголовніше для господарів, їм вдалося відмінно відіграти заключні десятки секунд матчу. Зіграти не лише в захисті, а й реалізувати свої атаки. У підсумку БК «Хмельницький» переміг з рахунком 96:88.

БК Хмельницький - Хімік-2: матч, в якому інтрига зберігалася до останнього

БК Хмельницький - Хімік-2: матч, в якому інтрига зберігалася до останнього.

БК Хмельницький - Хімік-2: перемога хмельничан, яка далася важко

БК Хмельницький - Хімік-2: перемога хмельничан, яка далася важко.

Хмельничани виграли першгий домашній матч у команди з Южного. Вже 5 грудня - чергове протистояння

Хмельничани виграли першгий домашній матч у команди з Южного. Вже 5 грудня - чергове протистояння.

«Думаю, ця перерва, коли ми два тижні не грали, завадила нам сьогодні зіграти краще. Результатом я задоволений, а ось грою – не зовсім», - ось так після матчу прокоментував перший поєдинок проти «Хіміка-2» головний тренер БК «Хмельницький» Аурімас Ясіліоніс.

Що ж, попереду друге протистояння цих команд. Вже завтра, 5 грудня, «Хмельницький» на «Новаторі», що на Тернопільській, 13/4, знову зіграє з «Хіміком-2». Початок матчу о 18.00.

Читайте також: Волейбол. «Поділля» вдома розібралося з «Нікополем»

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую