FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
23 Липня, 2024

Баскетбол. «Хмельницький» - «Львівська Політехніка»: без шансів для львів’ян

Антон Давидюк, капітан БК Хмельницький, приніс своїй команді в грі проти Львівської Політехніки 28 очок. Фото: з архіву

Хмельничани здобули впевнену перемогу в матчі чемпіонату України з баскетболу серед команд вищої ліги.

Сьогодні, 11 грудня, баскетбольний клуб «Хмельницький» провів свій черговий матч у першості України в вищій лізі в групі 2. В гості до хмельничан завітала «Львівська Політехніка», яка є аутсайдером групи і яку БК «Хмельницький» вже двічі обігрував у Львові. Нині обійшлося без сенсації. Хмельницька команда здобула переконливу перемогу.

Вже на початку гри господарі доволі швидко здобули комфортну перевагу в понад 10 очок. І, судячи з перебігу подій на майданчику, все йшло до того, що відрив у рахунку лише збільшуватиметься. У підсумку, перші 10 хвилин завершилися з рахунком 31:16.

По такій грі відчувалася перевага БК «Хмельницький» в класі над суперником. У другій чверті рахунок продовжувався збільшуватися і, коли на табло стало 42:20, наставник львів’ян взяв таймаут, аби якось збити атакуючий темп господарів. І це наче трохи допомогло, адже хмельничани почали частіше помилятися в простих ситуаціях. Щоправда, це не заважало їм надалі збільшувати свою перевагу. І за 5 хвилин до великої перерви рахунок вже був 50:24. Ще мить – і перевага хмельничан вже сягала понад 30 очок – 57:24. Ну, а на перерву команди пішли за рахунку 64:26.

У третій чверті малюнок гри кардинально не змінився. Хмельничани грали в своє задоволення та влучали у кошик суперника з різних позицій. Ну, і, звісно, поступово збільшували свою перевагу і надалі. Тому й не дивно, що наставник БК «Хмельницький» Аурімас Ясіліоніс поступово почав і молодь випускати. Зокрема, і 18-річного Романа Савіча, який декілька разів відзначився результативними передачами, а під завісу третьої десятихвилинки реалізував ще й триочковий кидок.

Та маючи перевагу вже у понад 40 очок, хмельничани, склалося враження, дещо розслабилися. Принаймні на майданчику почалася точитися більш-менш рівна боротьба. З іншого боку, господарі просто все тримали під контролем. Але дозволили «Львівській політехніці» дещо скоротити відставання. Отож, перед заключною десятихвилинкою рахунок був 86:48.

Читайте також: Баскетбольний клуб «Хмельницький» отримав суперника у 1/8 фіналу Кубку України

Маючи перевагу в 38 очок, Ясіліоніс розпочав заключну чверть стартовою п’ятіркою, не випустивши жодного гравця з найближчого резерву. Схоже, що наставник БК «Хмельницький» зробив ставку на те, щоб його команда якнайшвидше заробить 100 очок у грі. Але тривалий час хмельничанам не вдавалося «вибити» на табло сотню. І ось за 5 хвилини 35 секунд до завершення гри, результативний кидок зі штрафного Назарія Кісільчука і рахунок став 100:59.

За рахунку 111:63 Ясіліоніс випустив ще одного молодого гравця – 18-річного Олександра Бужанського, для якого це був дебют у С уперлізі. І атакуючий захисник одразу ж закинув свої перші два очки в вищій лізі.

Ну, а матч завершився перемогою хмельничан 113:66. БК «Хмельницький» продовжує набирати очки та посідати третє місце в групі 2. Завтра, 12 грудня, хмельничани проведуть свій другий матч проти «Львівської Політехніки» у фізкультурно-оздоровчому комплексі «Новатор», що на Тернопільській, 13/4. Початок матчу о 14.30.

Читайте також: «Хмельницький» - «Хімік-2»: гра на нервах (ФОТО)