FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
22 Липня, 2024

Через загрозу вторгнення Росії з «Хмельницького» поїхав американський баскетболіст

Американець Метью Мазік, який грав за БК Хмельницький, повернувся в США. Фото: з архіву

Ще один американець поки залишається в розташуванні баскетбольного клубу «Хмельницький».

Атакуючий півзахисник БК «Хмельницький» Метью Мазік повернувся в Сполучені Штати Америки, залишивши Україну та хмельницьку команду. Про це журналісту сайту «Є» розповів президент обласної федерації баскетболу Денис Поворознюк.

«Була рекомендація Державного департаменту США для громадян цієї країни залишити Україну через можливе  вторгнення Росії в нашу країну і Метью Мазік вирішив повернутися додому, - каже Денис Поворознюк. – Наскільки мені відомо, батьки Мазіка дуже хвилювалися і переконали його повернутися в США. Ще один американець у складі БК «Хмельницький» Роберт Вудсон поки що в команді й готовий надалі їй допомогати. Але як буде далі, звісно, зараз важко спрогнозувати».

Метью Мазік провів в складі БК «Хмельницький» 20 матчів, набиравши в середньому 9,7 очки за гру.

Нагадаємо, БК «Хмельницький» виступає в вищій лізі чемпіонату України. 3-4 лютого команда мала зіграти в Хмельницькому пропущені матчі проти одеської «БІПИ», але суперник знявся з розіграшу першості, а тому хмельничанам зарахують технічні перемогу. Та вже 5-6 лютого хмельницька команда проведе заключні матчі першого етапу змагань. БК «Хмельницький» у ФОК «Новатор» прийматиме «Прикарпаття-Говерлу-КФВ» з Івано-Франківська. Матч 5 лютого розпочнеться о 19.30, а 6 лютого – о 14.30. Вхідний квиток коштує 30 гривень.

Зауважимо, що матчі проти івано-франківців не матимуть особливого турнірного значення. Адже гості втратили шанси вийти до наступного раунду, а хмельничани достроково вийшли. На другому етапі команди, що посіли на першому етапі місця з 1 по 4 в своїй групі, гратимуть з командами іншої групи, що посіли місця з 1 по 4. При цьому на другому етапі будуть враховані результати ігор між собою команд з топ-4 кожної з груп. Командам залишиться провести вісім турів у форматі домашніх-виїздних матчів. Таким І ця вісімка команд вже відома. Із групи «1» це «Прометей-2-ДДТУ», «Маріуполь», «Збірна Сумської області – БК СумДу» та «Дніпро-2-ДВУФУ-СДЮСШОР№5», а з групи «2» це «Старий Луцьк-Університет», «Рівне-ОШВМС», «Хмельницький» та «Хімік-2». На другому етапі вони між собою місця посіву в плей-офі. Планується, що другий етап буде зіграно до 17 квітня.

Читайте також: «Хмельницький» у Рівному зміг взяти залікові очки