ye-logo.v1.2

Баскетбол. «Хмельницький» у Рівному зміг взяти залікові очки

Спорт 2296
Метью Мазік зіграв в обох матчах БК Хмельницький проти Рівне-ОШВСМ
Метью Мазік зіграв в обох матчах БК Хмельницький проти Рівне-ОШВСМ. Фото: з архіву

Хмельничани провели два поєдинки проти одного з лідерів групи.

У чемпіонаті України з баскетболу в вищій лізі зіграні чергові матчі регулярної першості. Баскетбольний клуб «Хмельницький», який в групі 2 посідає третє місце, гостював у Рівному, де зустрічався з другої командою групи БК «Рівне-ОШВСМ». І, як це було в листопаді минулого року в Хмельницькому, команди обмінялися перемогами. Перший матч виграли рівняни, другий – хмельничани.

У першій грі, яка відбулася 29 січня, баскетболісти з Рівного доволі потужно розпочали матч. Вигравши першу чверть з рахунком 24:11, вони наче «сплутали всі плани» гостям. Як після матчу казав наставник БК «Хмельницький» Аурімас Ясіліоніс, його команда провалила першу чверть, через що потім надолужити втрачене було занадто складно.

Та чи не вперше в грі хмельничанам зрівняти рахунок на табло вдалося аж у третій чверті, коли він став 47:47. Але повести в ньому гостям так за весь час і не вдалося. Вони увесь матч були в ролі наздоганяючих і зрівнювали рахунок 5 разів, але захопити лідерство не могли. За 1 хвилину 19 секунд, коли рахунок був 67:67, здавалося, що ось можливо зараз хмельничани нарешті поведуть у матчі та вирвуть перемогу. Але ж ні, БК «Рівне-ОШВСМ» не підпустив ближче та виграв матч з рахунком 73:69. Відзначимо, що в цій грі у складі хмельничан дебютував Ілля Кабацюра, який ще недавно грав за одеську «БІПу». У першому матчі в Рівному Кабацюра провів 18 хвилин 31 секунду та приніс команді 8 очок. А найрезультативнішим був Антон Буц із 23 очками.

Другий матч у Рівному пройшов сьогодні, 30 січня. Він, як казав після першої гри Аурімас Ясіліоніс, буде зовсім іншим. Утім початок другого протистояння був знову провальним для гостей. Вони зі старту почали програвати 7:0. Але потім… доволі швидко відновили рахунок у грі – 7:7. А за 2 хвилини 20 секунд до завершення першої чверті вперше вийшли вперед 12:11. Але виграти стартову десятихвилинку не змогли. «Рівне» був сильнішим 19:16.

Але далі баскетболісти «Хмельницького» нарощували темп. І в другій чверті не лише відігралися, а зробили певний запас. Адже на велику перерву команди пішли за рахунку 45:41 на користь гостей.

І хоч рівняни змогли відіграти один бал у третій чверті, але перед вирішальною перевага була саме в хмельничан – 60:57. І заключну десятихвилинку краще провели баскетболісти «Хмельницького». Їм не лише вдавалося зберігати свою мінімальну перевагу в рахунку, а наприкінці матчу збільшити відрив до +13, коли рахунок на табло був 72:85. Щоправда, за останню хвилину гості напомилялися і втратили цю перевагу, але так, наче усе добре контролювали. Фінальна ж сирена зафіксувала перемогу хмельничан з рахунком 85:79. Ну, а найбільшу кількість очок у цій грі – 25, приніс капітан Антон Давидюк.

Попереду на БК «Хмельницький» очікують два домашні поєдинки. 5 та 6 лютого хмельничани у ФОК «Новатор» (вулиця Тернопільська, 13/4) прийматимуть «Прикарпаття-Говерлу-КФВ» з Івано-Франківська. Наразі «Хмельницький» посідає третє місце (14 перемог та 6 поразок), а майбутній суперник – передостаннє 6 місце (3 перемоги 15 поразок).

Читайте також: «Хмельницький» - «Старий Луцьк-Універститет»: битва лідерів (ФОТО)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую