ye-logo.v1.2

Баскетбол. «Хмельницький» - «Маріуполь»: дві домашні розгромні перемоги

Спорт 1891
Якщо на першому етапі змагань Роберт Вудсон (№12) з БК Хмельницький та Олександр Бартоломеєв (у зеленій формі) з Львівської Політехніки були по різні сторони барикад, то тепер вони обидва захищають честь хмельницької команди
Якщо на першому етапі змагань Роберт Вудсон (№12) з БК Хмельницький та Олександр Бартоломеєв (у зеленій формі) з Львівської Політехніки були по різні сторони барикад, то тепер вони обидва захищають честь хмельницької команди. Фото: ілюстративне з архіву

Стартував другий етап чемпіонату України в вищій лізі.

Після першого раунду змагань баскетбольний клуб «Хмельницький» посів у групі 2 третє місце та вийшов до фінальної вісімки, опинившись на 5 місці. І перші свої поєдинки другого етапу хмельничани провели вдома, зігравши із БК «Маріуполь», який в групі 1 був другим, а на цьому етапі мав проміжне 3 місце. Та попри турнірне становище команд, фаворитом матчів у Хмельницькому стали не баскетболісти з Маріуполя, а господарі майданчика. Вони змогли здобути дві переконливі перемоги.

Перший матч між «БК «Хмельницький» та «Маріуполь» пройшов 12 лютого. І вже на старті матчу стало зрозуміло, що хмельничани значно переважають свого суперника. Адже першу чверть господарі майданчику виграли з рахунком 34:14. І в подальшому лише збільшували свою перевагу. Лише в заключній чверті «Хмельницький» програв одне очко – 23:24, але сталося це тоді, коли перевага на табло в рахунку була дуже суттєвою. Отож, хмельничани виграли матч з рахунком 105:64. Найрезультативнішим у складі господарів став Антон Давидюк, який набрав 26 очок, Відзначимо й те, що в цій грі за хмельничан дебютував новий гравець – вже ексбаскетболіст «Львівської Політехніки» Олександр Бартоломеєв, який провів на майданчику понад 18 хвилин та приніс своїй команді 2 очки, 6 підбирань та 1 перехоплення.

Другий матч відбувся 13 лютого. І знову «Хмельницький» вже в першій чверті «не помітив» суперника, адже виграв з рахунком 30:4. А на велику перерву команди пішли за рахунку 59:24.

У другій половині матчу хмельничани продовжили влучно закидати м’ячі в чужий кошик та збільшувати свою перевагу. І навіть той факт, що за 7 хвилин до завершення гри 5 фол отримав капітан Антон Давидюк, не завадило господарям довести справу до логічного завершення. БК «Хмельницький» знову переміг. Цього разу з рахунком 102:64. Ну, а найрезультативнішим у цьому матчі став Давидюк – 26 очок. А найефективнішим гравцем Антон Буц – 16 очок, 18 підбирань, 4 перехоплення.

Завдяки цим двом перемог, хмельничани зрівнялися з «Маріуполем» за кількістю набраних очок та ділять 4 місце (у команд по 22 бали в 14 ігор, які пішли в залік).

Свої наступні матчі БК «Хмельницький» проведе 19-20 лютого. І знову в рідних стінах. Цього разу проти «Прометея-2-ДДТУ» з Днпропетровщини, команди, яка на першому етапі посіла перше місце в групі 1.

Читайте також: Через загрозу вторгнення Росії з «Хмельницького» поїхав американський баскетболіст

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую