FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
22 Липня, 2024

Першість області з футболу: центральна гра в Полонному та інші результати

В усіх матчах першого туру чемпіонату області з футболу в Прем'єр-лізі забили лише по одного голу. Фото: з архіву

Відбулися матчі першого туру чемпіонату.

27 серпня розпочався новий чемпіонат Хмельницької області з футболу в Прем’єр-лізі та першій лізі. І перший тур видався не дуже результатним у найвищому дивізіоні, тоді як в лізі нижчі забили голів немало. Отож, коротко про стартові матчі обласних змагань.

У Прем’єр-лізі центральний матч туру відбувся в Теофіполі, де місцева «Іскра» приймала полонський «Колос». Нагадаємо, в минулій першості саме ці дві команди боролися за «золото» чемпіонату. І чемпіоном стала команда з Полонного. Утім, це було минулого сезону. Але все одно, мабуть, «Колос» можна було назвати фаворитом і цього протистояння. Адже команда має амбітні завдання – не лише підтвердити статус чемпіона області, а й виграти чемпіонат України серед аматорів. Крім цього, «Іскра» перед матчем зазнала суттєвих кадрових втрат – захворіли декілька гравців.

Матч видався доволі напруженим і емоційним. Про це може свідчити хоча б той факт, що в другому таймі червону картку отримав головний тренер «Колоса» Сергій Бадрак. Ну, а результат матчу вирішив один єдиний гол, який забив Вадим Безвещук. «Іскра» виграла з рахунком 1:0.

Хмельницьке «Поділля», яке ще минулого сезону грало в ПФЛ у першій, також стартувало в обласній першості, заявивши свою юнацьку команду. І в першому турі хмельничанам довелося грати з «Перлиною Поділля» з Білогір’я – командою, яка завжди була незручним суперником для багатьох. Та молодь хмельничан змогла здобути свою першу перемогу, завдяки єдиному голу з пенальті, який забив Захар Сичов.

Якщо «Іскра» та «Поділля» здобули домашні перемоги, то ось бронзовий призер минулорічних змагань – красилівський «Случ» переміг на виїзді. Красилівчани здолали ФК «Антоніни» також із мінімальним рахунком. А переможний гол у складі «Случа» забив Сергій Якобчук.

Попереду на команди очікують матчі другого туру, які заплановані на 3 вересня. «Перлина Поділля» в Білогір’ї прийматиме «Случ», «Колос» у Полонному зіграє з «Антонінами», а в Хмельницькому «Поділля» зійдеться з «Іскрою».

У першій лізі також відбулися матчі. Ось тільки команд у цьому дивізіоні не шість, як планувалося, а на одну менше. На старт не вийшла команда зі Старої Синяви, а тому ФК «Дунаївці» пропускали цей тур. А ось інші два матчі пройшли та були результативними. На станції Дунаївці місцевий «Спортлідер» здолав ФК «Жищинці» з рахунком 4:1. В іншому матчі, в якому «Оболонь-Чемерівці» приймав хмельницьке «Поділля-2», був зафіксований результат 10:3 на користь команди з Чемерівців.

Матчі другого туру в першій лізі також мають пройти 3 вересня. «Поділля-2» прийматиме «Дунаївці», а «Оболонь-Чемерівці» - «Спортлідер». ФК «Жищинці» пропускатимуть цей змагальний день.

Читайте також - Чемпіонат області з футболу: календар матчів першого кола в двох лігах