ye-logo.v1.2

Вольова перемога

Спорт 1354
Олексій Колесников наче пильнував свій шанс до 69 хвилини, а потім став автором двох голів.. Фото: Фото автора.

Хмельницьке “Динамо” перемогло тернопільську “Ниву”

Поєдинки між хмельничанами та тернополянами завжди викликали підвищений інтерес. Адже команди за свою історію зустрічалися доволі часто. За часів Радянського Союзу вони “бачилися” 42 рази, в яких 13 разів вигравали хмельничани, стільки ж тернополяни, а 16 поєдинків завершилися нічиєю. У першостях України команди зіграли вісім матчів, в яких тричі кращими були хмельничани, тричі - тернополяни, а у двох поєдинках переможця так і не було визначено. Отже, історична рівновага могла залишитися і після матчу 2 жовтня, коли “Динамо” в Хмельницькому приймало “Ниву”.
Якщо гостей влаштувала б і нічия, то господарям поля необхідна була лише перемога. І це вони довели з перших хвилин матчу, коли одразу ж почали атакувати і на першій хвилині ледве не забили гол. Але удар Анатолія Шляхового головою з декількох метрів був не точним. Згодом “павутиння” із “дев’ятки” воріт “Ниви” міг зняти Олександр Шимко, але м’яч після його удару пролетів у декількох сантиметрах від хрестовини. Гол наче назрівав. І на 27 хвилині нечисельні вболівальники “Динамо”, як і гравці, закричали: “Пенальті!”. А все після того, як Олександр Маліцький пробив із шести метрів по воротах суперника, а м’яч не долетів до воріт, оскільки захисник “Ниви” відбив його руками. Але суддя пенальті не призначив. Не вказав він на 11-метрову позначку і під час наступної атаки, коли Богдана Бортніка по-борцівськи кинули на газон. Однак, враховуючи тотальну перевагу господарів, здавалося, що ось-ось – і “Динамо” заб’є. А вийшло інакше... На 39 хвилині тернополянам вдалася швидка атака, і Олександр Розман, у супроводі трьох захисників хмельницької команди, вийшов віч-на-віч із голкіпером “Динамо”. Удар і м’яч опинився у сітці воріт. Нелогічний гол приголомшив не лише вболівальників, а й гравців “Динамо”, які до перерви так і не прийшли “до тями” та пішли в роздягальню.
Другий тайм розпочався з чергових атак господарів, які, втрачаючи м’яч, пресингували суперника навіть на їхній половині поля. Однак на табло рахунок засвідчував, що “Динамо” близьке до п’ятої поразки у сезоні. Тренерський штаб хмельничан з 55 хвилини поєдинку почав випускати на поле нових футболістів, і з одним, вочевидь, вгадали. А саме з “вкинутим у бій” Андрієм Слободяном. Адже він на 69 хвилині подарував хмельничанам шанс на порятунок. Увірвавшись у штрафний майданчик гостей, Андрій впав, а рефері призначив пенальті. Одинадцятиметровий реалізував Олексій Колесников, який був одним із кращих гравців “Динамо” у цьому матчі. Рахунок 1:1 все одно не влаштовував господарів поля, і вони продовжили свої атаки та активний пресинг на половині поля тернополян. І цей пресинг дався взнаки на 74 хвилині поєдинку. Колесников зумів відібрати м’яча в захисника “Ниви” та вискочив на побачення із голкіпером. Пробивши у дальній кут, стадіон “вибухнув”: “Гол!”.
Однак розслаблятися було зарано. Тепер вже “Нива” всіма силами пішла вперед, і на 87 хвилині матчу ледве не відновила “статус-кво”. На щастя, після потужного удару Тараса Кормила, хтось із “динамівців” підставив ногу під м’яч, і той полетів за межі поля. А вже у доданий арбітром час (рефері компенсував аж п’ять хвилин) Олексій Колесников міг оформити “хетт-трік” у цьому матчі. Але його удар головою з 12 метрів був неточним. Отже, матч так і завершився перемогою хмельничан з рахунком 2:1.
На цьому перше коло в першості України з футболу серед команд другої ліги групи “А” завершено. “Динамо” “вступає” у наступний етап змагань з восьмої позиції в турнірній таблиці. І вже 9 жовтня розпочнуться матчі другого кола. В цей день хмельничани на стадіоні “Поділля” прийматимуть одного із лідерів змагань – “Бастіон” з Іллічівська. Нагадаємо, що матч першого кола між цими командами завершився з рахунком 0:0.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую