FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
27 Липня, 2024

Футбол. «Епіцентр» в драматичному матчі поступився «Минаю» (ФОТО)

Матч Епіцентр - Минай став цікавим, гольовим та безкомпромісним. Команді з Закарпаття вдалося здолати кам'янчан в серії пенальті. Фото: автора

Кам'янчани не втримали перемогу, а в серії пенальті фортуна була схильною до закарпатців.

Вчора, 26 липня, в Рівному відбувся півфінальний матч турніру за право наступного сезону грати в Прем'єр-лізі. Кам'янець-подільському «Епіцентру» протистояв «Минай» із Закарпаття. І переможець цього матчу 30 липня в фіналі зіграє із київським «Лівим берегом». Утім, це буде не «Епіцентр», а «Минай».

Матч Епіцентр - Минай пройшов у Рівному.

Для кам'янчан матч у Рівному почався доволі оптимістично. Адже на 12 хвилині вони змогли відкрити рахунок, коли прицільним результативним ударом відзначився Микола Миронюк. Але мінімальна перевага в рахунку протрималася не довго – на 19 хвилині Владсилав Вакула зріняв рахунок.

Створивши ще ряд моментів у першому таймі, «Епіцентр» не зміг втілити їх у голи. Щоправда, в цьому заслуга голкіпер закарпатців Олександра Бандури, який щонайменше двічі врятував свою команду.

А ось у другому помилка кам'янчан на 57 хвилині призвела до взяття їхніх воріт. Цікаво, що в епізоді були задіяни два ексгравці хмельницького «Поділля» - Андрій Ліповуз, який ще з минулого року грає за «Епіцентр», та Дмитро Пріхна, який цього літа перейшов до «Миная». Дмитро зміг «обікрасти» Ліповуза та вразити ворота кам'янчан. Та віддати належне подолянам, вони не зупинилися, а продовжили тиснути на ворота суперника. Як наслідок, на 66 хвилині Івана Бендера, а на 77 хвилині Данило Кравчук змогли вразити ворота «Миная» та вивести «Епіцентр» вперед у рахунку.

Епіцентру вдавалося створювати моменти біля воріт Минаю, але втілити усе в голи - ні.

Та переломний момент у грі настав на 85 хвилині матчу. Адже кам'янчани залишилися в меншості – Микола Миронюк отримав червону картку. І закарпатці миттєво це використали – на 87 хвилині після навісу зі штрафного забив Артур Ременяк, а асистував йому… все той же Пріхна.

Заключні хвилини поєдинку видалися доволі напруженими. Адже «Минай» намагався забити ще, а «Епіцентр» - не пропустити. Утім, основний час матчу так і завершився з рахунком 3:3.

За регламентом змагань, долю путівки до фіналу вирішували в серії пенальті. Гравці «Минаю» свої удари доводили до взяття воріт, а ось «Епіцентр»… не пощастило Віталію Равлику, який потужно пробивав, але м'яч влучив у стійку. Отож, серія пенальті завершилася з рахунком 5:3 на користь команди з Закарпаття.

Тож за право грати в Прем'єр-лізі зіграють «Лівий берег» та «Минай». Матч відбудеться 30 липня в Рівному. А ось «Епіцентр» тепер зосередиться на підготовці до сезону. Вже 3 серпня (дата може зазнати змін) кам'янчани зіграють у Кубку України в Стрию Львівської області проти «Скали 1911». На цьому ж етапі змагань, нагадаємо, гратимуть і «Агробізнес» із Волочиська (на Львівщині проти ФК «Миколаїв»), і «Поділля» з Хмельницького (в Івано-Франківську проти «Ревери 1908»). А ось чемпіонат України в першій лізі розпочнеться, попередньо, 8 серпня.

До вашої уваги фото з матчу «Епіцентр» - «Минай»:

Епіцентр та Минай видали результативний матч.

Данило Кравчук забив один гол із гри та один у серії пенальті.

Новачок Епіцентра Максим Проців (№88) вийшов у стартовий складі в матчі проти Минаю.

Біля воріт Епіцентра також були моменти, які часто виникали через помилки гравців кам'янець-подільської команди.

Ще один новачок кам'янчан - Євген Запорожець.

Дмитро Пріхна, ексгравець Поділля, допоміг Минаю пройти Епіцентр.

Долю протистояння Епіцентр - Минай вирішили в серії пенальті.

Минай переміг Епіцентр та зберігає шанси повернутися в Прем'єр-лігу.

Читайте також - Олімпіада 2024: шість спортсменів і спортсменок із Хмельниччини та розклад змагань