FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
4 Серпня, 2024

Олімпіада 2024: тріумф фехтувальниць та сльози Марини Бех-Романчук

Збірна України з фехтування на шаблях - Олімпійські чемпіонки 2024. Фото: НОК України

Ще дві представниці з Хмельниччини завершили свої виступи в Парижі.

Олімпійські ігри тривають. Вчора, третього серпня, відбувся черговий змагальний день, участь в якому брали і спортсменки з Хмельницької області. Одна з яких стала олімпійською чемпіонкою!

Нетішинка Аліна Комащук, яка 29 липня змагалася в особистому фехтуванні на шаблях та зупинилися в 1/16 фіналу, третього серпня разом із Ольгою Харлан, Оленою Кравацькою та Юлією Бакастовою фехтувала у командних змаганнях. Ще після індивідуальних Комащук говорила: «Для мене командні змагання зовсім інші, ніж особисті. Я інакше налаштовуюся, інакше фехтую. Тому сподіваюся, там буде та Аліна, яка завжди фехтує в команді». І вчора Комащук показала «ту Аліну».

Збірна України дійшла до фіналу та гарнатувала собі, як мінімум, срібні медалі. А в вирішальному двобої на українок чекала збірна Кореї. Аліна Комащук дві перші свої бої звела внічию 5:5, а в третій мінімально поступилася 5:4. Утім, усе це дозволяло нашій збірній зберігати шанси на «золото». Адже заключний бій, коли за Україну фехтувала бронзова призерка Олімпіади-2024 Ольга Харлан розпочався за рахунку 40:37 на корсить кореянок. І Харлан змогла не лише відіграти відставання, а здолати суперниць. Рахунок матчу 42:45 і збірна України здобула золоті нагороди!

Були сподівання на медалі вчора і в плаванні, де на дистанції 1500 метрів вільним стилем мав виступати Михайло Романчук. Однак, напередодні хмельничанин захворів та не зміг вийти на старт змагань.

Дружина Михайла – Марина Бех-Романчук, яка кваліфікувалася до фіналу в потрійному стрибку, третього серпня також мала шанс на те, щоб стати призеркою. Але… Перші дві спроби Марини були не зараховані (зафіксували заступ), а третьої – на 13 метрів 98 сантиметрів, виявилося замало, щоб продовжити участь у фіналі. У підсумку – 11 місце. Після замагань Марина Бех-Романчук під час коментаря «Суспільному Спорт» розплакалася. Підготовку до Олімпіади вона назвала «пропущеним роком», адже була вимушена заліковувати травму. «На жаль, ту підготовку, яку я пройшла, взагалі важко назвати підготовкою. Вона відіграла негативну якусь свою сторону, особливо останні три тижні, що були надскладними для мене», - сказала Марина Бех-Романчук. А на запитання: «Чи позначилися новини, що чоловік Михайло Романчук не стартував у другій дисципліні Олімпіади», відповіла: «Не можу сказати, що це мені заважало — кожен повинен концентруватися на собі. Це однозначно важкий рік для моєї сім'ї. Ми просто маємо його пережити».

Сьогодні, четвертого серпня, свої змагання на Олімпіаді розпочне нетішинка Вікторія Ткачук, яка змагатиметься в кваліфікаційних забігах на 400 метрів із бар'єрами. А сьомого серпня в каное-одиночці на 1000 метрів на старт вийде хмельничанин Павло Алтухов.

Читайте також: Календар матчів чемпіонату України з футболу в першій лізі