ye-logo.v1.2

Олімпіада 2024: Марина Бех-Романчук – у фіналі, Михайло Романчук закінчив змагання достроково

Спорт 264
Напередодні, 2 серпня, Марина взяла участь у півфіналі змагань з потрійного стрибка і таки змогла увійти до фіналу
Напередодні, 2 серпня, Марина взяла участь у півфіналі змагань з потрійного стрибка і таки змогла увійти до фіналу. Фото: Reuters/Aleksandra Szmigiel

Вже сьогодні, 3 серпня, хмельницька легкоатлетка змагатиметься за медаль у фіналі змагань з потрійного стрибка.

Сьогодні, 3 серпня, у восьмий день Олімпійських ігор у Парижі, відбудуться змагання з легкої атлетики, плавання та фехтування на шаблях, у яких мали б брати участь троє спортсменів зі збірної України, пов'язаних з Хмельниччиною, - плавець Михайло Романчук, легкоатлетка Марина Бех-Романчук та фехтувальниця Аліна Комащук.

У кваліфікаційному запливі на дистанції 1500 метрів вільним стилем сьогодні мав змагатися бронзовий призер Олімпіади в Токіо Михайло Романчук. Нагадаємо, 29 липня у плаванні вільним стилем на 800 метрів Михайло не вийшов до фіналу, тож сьогодні мав усі шанси показати кращий результат на дистанції у 1500 метрів та пройти у фінал.

Утім, як повідомляє Суспільне Спорт, Романчук не пливтиме дистанцію 1500 метрів вільним стилем. Причиною стала хвороба: за день до старту у нього піднялася температура.

Зняття зі 1500-метрівки вільним стилем означає завершення виступів Михайла Романчука на Олімпійських іграх.

О 14-й годині розпочнеться 1/4 фіналу командного змагання із фехтування на шаблях. У ньому візьме участь Аліна Комащук з Нетішина, яка на Олімпіаді в Парижі представляє Одеську область. Раніше, нагадаємо, вона вибула з одиночних змагань, програвши суперниці з Південної Кореї.

Чи не найочікуванішими для хмельничан стануть легкоатлетичні змагання з потрійного стрибка, у фіналі яких змагатиметься Марина Бех-Романчук. Розпочнуться вони о 21:20. Для Бех-Романчук це вже третя Олімпіада в кар'єрі, але перший фінал на Олімпіаді саме у потрійному стрибку.

Напередодні, 2 серпня, Марина взяла участь у півфіналі змагань з потрійного стрибка і, як повідомляє Федерація легкої атлетики України, з результатом 14,30 метра таки змогла увійти до фіналу.

В інтерв'ю пресслужбі НОК України Бех-Романчук розповіла, що перед виходом у сектор у неї не було впевненості через травму, отриману раніше.

«Я зуміла відчути сектор, трохи відчула свою стопу та, певною мірою, набралася впевненості перед фіналом», - зазначила спортсменка.

Додамо, що Олімпіаду-2024 офіційно транслюють платформи суспільного мовника: на сайті та телеканалі Суспільне Спорт (https://suspilne.media/sport/olympics2024/), а також на місцевих телеканалах Суспільного.

До теми: Олімпіада 2024: Людмила Оляновська стала кращою серед українок у спортивній ходьбі
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую