ye-logo.v1.2

На своєму місці

Спорт 1708

Хмельницьке «Динамо» завершило перше коло восьмим, але на «зимову сплячку» може піти дев’ятим

У першості України з футболу серед команд другої ліги групи «А» завершилося перше коло змагань і розпочалися матчі другої частини чемпіонату. На жаль, цього року хмельницьке «Динамо» не може порадувати власних вболівальників ні стабільними результатами, ні високими позиціями у турнірній таблиці. Про здобутки «динамівців» у 12 іграх із 22 у матеріалі «Проскурівського телеграфу».

Перше  коло.  Вище  голови
За 11 турів першої частини змагань хмельницьке «Динамо» спромоглося здобути 4 перемоги, 3 нічиї та 4 поразки. У підсумку, набравши 15 очок, на екваторі змагань хмельничани опинилися на восьмому місці серед 11 клубів. Це, звісно, не той результат, на який сподівалися вболівальники хмельницької команди. Але… Він об’єктивно відображає те, що нині відбувається в єдиному професійному футбольному клубі області. «Динамо» одна з найбідніших команд у своїй групі! Футболісти, фактично, грають за копійки (за контракт гравці отримують тисячу гривень), та не можуть «побороти» більшість клубів, в складі яких достатньо кваліфікованих виконавців. У «Динамо» ж досвідчених майже немає. Не вистачає хмельничанам захисників, півзахисників та… нападників! Маємо на увазі кваліфікованих, які б мали досвід виступів у клубах першої ліги. А тому 8 місце у першому колі можна назвати успіхом для «Динамо». Тим паче, що за умовами, які створені (або краще сказати – відсутні), подільський клуб кращий лише за три команди – тернопільську «Ниву», білоцерківську «Рось» та рівненського «Вереса». А ці команди «фінішували» нижче за нас. І лише завдяки самовідданій праці «динамівців», вони випередили «Єдність» з Плисок, де футболісти, між іншим, отримують вдвічі більшу зарплату, аніж у Хмельницькому.

Друге  коло.  Вже  провал
Свій перший матч «Динамо» у другій частині чемпіонату провело проти «Бастіону» з Іллічівська. Команди, яка впевнено посідає третє місце та має належну інфраструктуру. Із «Бастіоном» хмельничани бачилися 5 разів, і жодного так і не святкували перемогу. Не став винятком і шостий матч між цими командами, який завершився перемогою клубу з Одеської області з рахунком 2:0. Попереду ж на «Динамо» очікують іще два надто важкі матчі – з одеським «Чорноморцем-2» та МФК «Миколаїв». І вже тоді команда піде у зимову відпустку. На якому місці? Ризикнемо припустити, що на дев’ятому – на якому опинилося після поразки від «Бастіону».

Запахло…  зимою
Як тільки завершуються осінні футбольні баталії, так у Хмельницькому настає справжня нервова для футбольної громадськості пора. Адже так вже склалося, що майбутня доля єдиної професійної команди з футболу вирішується у зимове міжсезоння. Вийде команда навесні чи ні? Це питання завжди виникає серед вболівальників, яких, між іншим, все менше і менше приходить на стадіон «Поділля». Хоча весна 2011 року, можливо, змінить цю негативну тенденцію. Щоправда, про це «Проскурівський телеграф» розмірковуватиме у наступних номерах.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую