ye-logo.v1.2

Уродженка Хмельницького потрапила в список самих красивіших спортсменок світу

Спорт 4403
Оксана Мастерс народилась в Хмельницькому. Фото inoprosport.ru
Оксана Мастерс народилась в Хмельницькому. Фото inoprosport.ru

Оксана Мастерс займається веслуванням. Виступає за параолімпійську збірну США.

Уродженка Хмельницького 23-річна Оксана Мастерс, що займається веслуванням, цього літа потрапила в щорічний спецвипуск американського журналу ESPN - The Body Issue. Традиційно в ньому розміщені оголені фотографії найвідоміших спортсменів. Дівчина була дуже рада, коли журнал ESPN The Magazine запропонував їй опублікувати свої фотографії на сторінках додатка Body Issue. «Сподіваюся, побачивши ці знімки, люди зможуть ще раз переконатися в тому, що тіло з обмеженими можливостями теж може бути красивим», - так прокоментувала Оксана Мастерс (прізвище вспадкувала від своєї прийомної матері) свою участь в даній фотосесії. 
Народилася Оксана в Україні, в Хмельницькому, з'явилася  на світ без ніг через генетичне відхилення, яке було спровоковане наслідками вибуху на атомній електростанції в Чорнобилі. Батьки вирішили відмовитися від дитини-інваліда і до семирічного віку Оксана виховувалася в дитячому будинку. Потім дівчинку удочерила самотня американка. Там її чекало те, що було зовсім недоступне в Україні - безліч операцій, чимала кількість протезів. Зараз у спортсменки суперсучасні роботизовані протези з технологією розпізнавання рухів. З часом дівчина серйозно захопилася веслуванням. 
Її слова: «У мене немає протезів, зроблених спеціально під греблю. Мої протези використовують комп'ютерні чіпи і коштують по 100 000 доларів за штуку. Я плачу за них зі страховки своєї матері. Я називаю їх своїми Ламборджіні, а мої Ламборджіні не повинні промокнути».
ВЕСЛУВАННЯ. У цьому виді спорту їй вдалося досягти таких високих результатів. В нинішньому році Оксані була довірена честь представити Сполучені Штати Америки в рамках параолімпійської програми лондонської Олімпіади.
 

Довідка.

Оксана Мастерс

Вік: 23 роки

Вид діяльності: паралімпійський весляр

Параметри тіла: зріст - 1,7 м, вага - 56 кг

 

За матеріалами inoprosport.ru та korrespondent.net
 


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую