ye-logo.v1.2

«Ресторанчик»… Спроба номер…

Суспільство 2965
Фото: автора та Дмитра Скрипника

Чого тільки не було у приміщенні на Проскурівській, що поряд із центральним відділенням «ПриватБанк»!

 Мало хто пам’ятає, але був там спочатку заклад «Нептун», згодом ще кілька, які «прожили» не так довго. Кафе змінювалися магазинами, і знову кав’ярнями-ресторанами-барами. З останніх – у тому підвалі був fashion-bar «NEON». Два тижні тому глянцеві коричневі кольори змінилися на спокійно-зеленкуваті і приміщення, яке бачило-перебачило вже різних власників і, тим більше, публіки, запрацювало під нехитрою назвою «Ресторанчик». Екстер’єр «Ресторанчика» оформлений у домашньому стилі: гардини, квіти, шпалери… Планування двох залів, і навіть інтер’єр залишилися майже такими ж, як і були за період роботи попереднього закладу. Шоколадно-молочно-пастельна кольорова гамма доповнилася химерними декоративними клітками, у яких сидять такі ж декоративні металеві пташки. Тому особливо розписувати інтер’єр не буду. Варто лише зазначити, що обидва зали сприяють спокійному відпочинку, і відокремленості серед гамірної і метушливої Проскурівської.
Кухня
А ось до кухні, яка, власне, і складає основу будь-якого закладу, поставлюсь прискіпливіше. І не тому, що не сподобалася, а тому, що… ну, відпочинок же має бути смачним! Відразу скажу, що меню у закладі, на момент нашого, перший раз – із подругою-кухаркою, а другий – із подружкою, відвідування, було тестовим. Як пояснила нам мила дівчинка-офіціант – основне меню поки на стадії завершення формування. Від тестового воно згодом відрізнятиметься більшим асортиментом страв і наявністю винної карти. Зараз же у меню, разом із напоями, соусами і добавками до основних страв 70 позицій. Основу складають страви із морепродуктів та м’яса. Страв японської кухні – суші, роллів, якими «грішить» зараз чи не кожен заклад, навіть піцерія – у меню немає. Дегустацію ми розпочали з кави, яка тут коштує 12 гривень за порцію еспрессо, салата «Капрезе» із італійським сиром Моцарела, томатами та соусом Капризе, за 42 гривні за 200 грамів та коктейля із морепродуктів. У меню вказано, що за 100 грамів корисного задоволення доведеться заплатити 34 гривні. Однак у другий наш візит, коли ми замовили ті ж морепродукти, нам повідомили, що порції у них мінімум 150-грамові і коштуватимуть півсотні гривень. Довелося погодитися. Тим більше, що у подарунок до кожної порції йшло 100 грамів рожевого французького вина та брускетта зі смаженими овочами. «Це комплімент від закладу», – зазначив галантний офіціант. До речі, у перший візит компліменту нам не зробили, чи то ми не сподобалися, чи шеф був не в гуморі. В середньому, обидва рази, ми наїли на трохи більше ніж сотню гривень. Перші враження – добре, але мало. А ще…спокійну музику і відсутність людей, що мало б сприяти відпочинку, час від часу розбавляли гучні звуки повідомлення «вконтакті». Це бармени з офіціантами коротали час листуванням і, очевидно звук ноутбука забули вимкнути, поки ми насолоджувалися вечерею.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую