Гаряча тема:
- Війна
«Ресторанчик»… Спроба номер…
Чого тільки не було у приміщенні на Проскурівській, що поряд із центральним відділенням «ПриватБанк»!
Мало хто пам’ятає, але був там спочатку заклад «Нептун», згодом ще кілька, які «прожили» не так довго. Кафе змінювалися магазинами, і знову кав’ярнями-ресторанами-барами. З останніх – у тому підвалі був fashion-bar «NEON». Два тижні тому глянцеві коричневі кольори змінилися на спокійно-зеленкуваті і приміщення, яке бачило-перебачило вже різних власників і, тим більше, публіки, запрацювало під нехитрою назвою «Ресторанчик». Екстер’єр «Ресторанчика» оформлений у домашньому стилі: гардини, квіти, шпалери… Планування двох залів, і навіть інтер’єр залишилися майже такими ж, як і були за період роботи попереднього закладу. Шоколадно-молочно-пастельна кольорова гамма доповнилася химерними декоративними клітками, у яких сидять такі ж декоративні металеві пташки. Тому особливо розписувати інтер’єр не буду. Варто лише зазначити, що обидва зали сприяють спокійному відпочинку, і відокремленості серед гамірної і метушливої Проскурівської.
Кухня
А ось до кухні, яка, власне, і складає основу будь-якого закладу, поставлюсь прискіпливіше. І не тому, що не сподобалася, а тому, що… ну, відпочинок же має бути смачним! Відразу скажу, що меню у закладі, на момент нашого, перший раз – із подругою-кухаркою, а другий – із подружкою, відвідування, було тестовим. Як пояснила нам мила дівчинка-офіціант – основне меню поки на стадії завершення формування. Від тестового воно згодом відрізнятиметься більшим асортиментом страв і наявністю винної карти. Зараз же у меню, разом із напоями, соусами і добавками до основних страв 70 позицій. Основу складають страви із морепродуктів та м’яса. Страв японської кухні – суші, роллів, якими «грішить» зараз чи не кожен заклад, навіть піцерія – у меню немає. Дегустацію ми розпочали з кави, яка тут коштує 12 гривень за порцію еспрессо, салата «Капрезе» із італійським сиром Моцарела, томатами та соусом Капризе, за 42 гривні за 200 грамів та коктейля із морепродуктів. У меню вказано, що за 100 грамів корисного задоволення доведеться заплатити 34 гривні. Однак у другий наш візит, коли ми замовили ті ж морепродукти, нам повідомили, що порції у них мінімум 150-грамові і коштуватимуть півсотні гривень. Довелося погодитися. Тим більше, що у подарунок до кожної порції йшло 100 грамів рожевого французького вина та брускетта зі смаженими овочами. «Це комплімент від закладу», – зазначив галантний офіціант. До речі, у перший візит компліменту нам не зробили, чи то ми не сподобалися, чи шеф був не в гуморі. В середньому, обидва рази, ми наїли на трохи більше ніж сотню гривень. Перші враження – добре, але мало. А ще…спокійну музику і відсутність людей, що мало б сприяти відпочинку, час від часу розбавляли гучні звуки повідомлення «вконтакті». Це бармени з офіціантами коротали час листуванням і, очевидно звук ноутбука забули вимкнути, поки ми насолоджувалися вечерею.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: