ye-logo.v1.2

До уваги старшокласників: в Україні оприлюднили програми ЗНО-2018

Суспільство 3116
Починати готуватися до ЗНО можна вже
Починати готуватися до ЗНО можна вже. Фото: coyotechronicle.net

Тести з іноземних мов матимуть два рівні складності і частину «на слух».

В Україні основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) відбудеться з 22 травня по 13 червня 2018 року. І вже зараз старшокласники можуть ознайомитися з програмами ЗНО, характеристиками сертифікаційних робіт (структури тестів, кількість та типи завдань, схеми нарахування тестових балів), а також критеріями оцінювання завдань відкритої форми. Про це повідомили на сайті «5 каналу».

Там також зазначили, що у 2018 році ЗНО пройде з 11 предметів: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова і французька мова. І кожен зареєстрований учасник зможе скласти тести щонайбільше з чотирьох навчальних предметів.

Для випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів 2018 року результати ЗНО з трьох навчальних предметів зарахують як результати державної підсумкової атестації. Ці учасники мають обов'язково скласти: українську мову і літературу; математику або історію України (на вибір учасника); і ще один предмет з переліку (історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова).

Що цікаво, цьогорічним нововведенням для проведення ЗНО з англійської, іспанської, німецької та французької мов будуть тести двох рівнів складності: рівня В1 і рівня В2. Ще однією новацією цих тестів стане частина «Розуміння мови на слух» (прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань до них).

Варто зазначити, що випускники старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів 2018 року, які бажають зарахувати результат зовнішнього незалежного оцінювання з іноземної мови як оцінку за державну підсумкову атестацію та вивчали цю мову на профільному рівні, мають складати відповідний предметний тест рівня В2.

Також наступного року зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури проходитимуть учні (слухачі, студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів, які в 2018 році здобудуть повну загальну середню освіту. Таким учасникам результати тестування з цього предмета зараховуватимуться як оцінки за державну підсумкову атестацію за освітній рівень повної загальної середньої освіти.

Нагадаємо, що у 2018 році основна сесія ЗНО пройде з 22 травня по 13 червня. Пробне ЗНО відбудеться у березні. Реєстрація для участі у пробному ЗНО триватиме з 9 до 31 січня 2018 року. А зареєструватися на них можна буде на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую