ye-logo.v1.2

Вершкова паска від хмельницького кондитера Тетяни Ярової На правах реклами

Суспільство 9746
Перевірений рецепт Великодньої паски, який під силу кожній господині
Перевірений рецепт Великодньої паски, який під силу кожній господині. Фото: Кондитерська студія YAROVA

Рецепт дуже смачної й простої у приготуванні паски

Хмельницький кондитер Тетяна Ярова, власниця кондитерської студії YAROVA, поділилася з нашими читачами одним з перевірених рецептів Великодньої паски.

Інгредієнти:

  • 200 мл молока;
  • 100 г вершкового масла;
  • 200 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 5 жовтків;
  • 25 г сирих дріжджів;
  • 100 г апельсинових цукатів (можна приготувати самостійно);
  • 100 г родзинок або журавлини;
  • апельсин;
  • 1 ч. л. солі;
  • 380-400 г борошна.

Мигдалева глазур:

  • 1 білок;
  • 30 г цукру;
  • 40 г мигалевого борошна (або подрібненого мигдалю);

також:

  • мигдалеві пелюстки.

Приготування:

З апельсина зняти цедру (нам знадобиться лише цедра). Молоко підігріти (воно має бути тепле, не гаряче) та додати 1 скл. цукру та дріжджі. Перемішати. Додати 100 г борошна. Перемішати. Дати опарі піднятися (у мене на це пішло 20 хвилин). Жовтки перемішати із сіллю, додати цукор та ванільний цукор, ввести опару та перемішати.

Всипати борошно, що залишилося. Коли маса стане однорідною - шматочками, додати масло. Накрити тісто плівкою. Дати піднятися (у мене це пішло 2.5 години). Тісто знову перемішати (місити не менше 10 хвилин, має бути еластичним).

Додати цедру, цукати. Викласти у формочки, заповнюючи їх наполовину. Дати піднятися. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати до золотистого кольору (близько 25-30 хвилин до сухої шпажки).

Готуємо глазур:

Білок перемішати із цукром, додати мигдалеве борошно, перемішати. Паску вийняти з духовки (духовку не вимикати). Змастити глазурю, посипати мигдалевими пелюстками, поставити у духовку.

Запікати протягом 5-7 хвилин. Охолодити та смакувати.

Більше рецептів можна знайти в профілі кондитера в інстаграмі. Також в кондитерській студії YAROVA ви можете замовити торти та різноманітні десерти, виготовлені з натуральних інгредієнтів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую