У Хмельницькому, біля кінотеатру Шевченка, 15 вересня провели фестиваль вареників. Тут зібрались майстри та майстрині кулінарної справи з Хмельниччини, Донеччини та Херсонщини. Про це розповіла сайту «Є» регіональна координаторка благодійного фонду «Рокада» Тетяна Сич.
Понад 600 вареників зі сливами, вишнями, м'ятою, сиром, а також турецьких вареників, кулінари ліпили просто неба, аби кожен охочий міг скуштувати страву за оригінальним рецептом.
«Ми пропонуємо різні смаки вареників з різними формами ліпки. Загалом на фестивалі представили 10 видів вареників одразу з кількох областей. Також своїми секретами приготування цієї страви поділилися господині Поділля», - розповідає Тетяна Сич.
Понад сотня місцевих жителів та гостей міста, дітей та дорослих, прийшли посмакувати українську традиційну страву та дослідити гастрономічні традиції різних регіонів країни.
Фестиваль спільно з партнерами та владою міста ініціював благодійний фонд «Рокада». Його ідея полягає у покращенні культурної інтеграції тимчасово переміщених осіб, кажуть організатори.
«Мета цього заходу в тому, щоб об'єднати людей. Також ми хочемо дати ту саму частинку підтримки внутрішньо переміщеним особам, які проживають в області, якої вони потребують», - ділиться Тетяна Сич.
Подібні заходи проводять вже не вперше. Минулого тижня у Теофіпольській громаді організували фестиваль борщу, а найближчим часом планують провести ще одне дійство, яке присвятять обидвом вищезгаданим українським стравам.
Вареники зі сливами, вишнями, м'ятою, сиром, а також турецьких вареників, кулінари ліпили просто неба
Для дітей організували розваги та майстеркласи
На фестивалі зібрались майстри та майстрині кулінарної справи з Хмельниччини, Донеччини та Херсонщини
Ідея кулінарного фестивалю полягає у покращенні культурної інтеграції тимчасово переміщених осіб
Пригощали варениками усіх охочих