ye-logo.v1.2

Kola, Parfeniuk, Zabavka, Klavdia Petrivna, гурт Скай, Balsam: добірка нової української музики

Культура 364
Клавдія Петрівна заспівала "Намалюй мені ніч" в шоу Тіни Кароль
Клавдія Петрівна заспівала "Намалюй мені ніч" в шоу Тіни Кароль. Фото: pravda.com.ua

Героїнею п'ятого випуску авторського проєкту Тіни Кароль «Дім Звукозапису» стала Klavdia Petrivna.

Понад двадцять нових композицій від українських музикантів увійшли в нову добірку цього тижня.

Співачка Kola записала черговий дует. Композицію “Температура” вона записала композицію з виконавцем Parfeniuk.

Пісня увійшла до трендових музичних відео на Youtube.

“Пісня «Температура» - це відверта історія про пару, яка намагається зберегти свої стосунки, що майже розпалися. Їхні почуття охололи, але вони пам'ятають, як сильно колись любили один одного.

"Температура" - це пісня для тих, хто вірить у силу кохання і не хоче здаватися. Вона нагадує, що навіть маленька іскра може знову розпалити вогонь”, - зазначила співачка в описі до відео, яке вже зібрало понад сто тисяч переглядів.

Також до трендових пісень тижня потрапив ще один дует - MamaRika та Balsam.

«Шепоче дощ»- пісня про біль розлуки, через який зараз проходять більшість українських сімей.Про ті реалії, в яких два рідних серця не можуть бути разом, але до останнього вірять, що зовсім скоро зможуть відчути тепло одне одного.

Крім того, Balsam з виконавцем Francuz випустив ще один трек під назвою “Катарсис”.

“Цей трек відображає два світи, що паралельні одне одному. В першому, люди є дотичними та задіяними у допомозі своїй країні, а в другому світі панує відсторонення та нечуйність. Описується також внутрішня боротьба воїнів, що застрягли між двома паралелями, відчувши несправедливість сьогодення, але внутрішня сила всіх тих, хто бореться на своїх рівнях все ж таки поборе пітьму”, - зазначив музикант.

Олександр Новаковський (Alexnovski) з Одеси пише власні вірші та пісні про кохання.

Цього тижня його пісня “Я чекаю твої обійми” увійшла до популярних музичних відео в українському сегменті Youtube.

Крім того, до трендових пісень увійшла композиція від харківського гурту Kavabanga Depo kolibri. Трек називається “Убий мене”.

“Без пребільшення, дуже особистий крок. Ця пісня - наша з вами спільна історія. Тому, кожна думка та підтримка в поширенні важлива, як ніколи”, - зазначили музиканти.

До українського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam цього тижня увійшов трек “Два кольори”.

Для створення композиції три реп-виконавця Bilativ, Buriy та Dred надихались відомим віршем Дмитра Павличка.

Ще одна свіжа композиція в рейтингу Shazam - пісня “Серенади” від гурту Molodi.

“Цей трек присвячується всім жінкам, які нас оточують і надихають на нові звершення.

В ньому ми використали найромантичніші образи, які тільки могли придумати, щоб слухачі змогли відчути атмосферу ніжної закоханності.

Герой пісні переживає цукерково-букетний період стосунків: він захоплюється коханою, співає під її вікнами серенади і малює її ім'я на асфальті. для нього вона — неповторний всесвіт, і для неї він готовий на все. «серенади» містять і наші особисті теплі спогади про Маріуполь, море й романтичні моменти з життя”, - зазначають музиканти в описі до пісні.

Героїнею п'ятого випуску авторського проєкту Тіни Кароль «Дім Звукозапису» стала Klavdia Petrivna. Особливістю шоу є й те, що запрошена зірка повинна заспівати обрану пісню наживо та з першого дублю.

Співачка-інкогніто вперше показала частину обличчя, яке зазвичай ховає під капелюхом та вуаллю. У коментарях під відео більшість фанів зазначають, що за маскою ховається співачка Соломія Опришко.

Тож Klavdia Petrivna пісню «Намалюй мені ніч», музику до якої написав Мирослав Скорик, а слова – Микола Петренко.

Для запису пісні «Намалюй мені ніч» у виконанні Klavdia Petrivna був запрошений жіночий кавер-бенд Freedom Jazz, створений у 2008 році Оленою Коляденко.

«Участь у проєкті стала для мене чудовим творчим досвідом. Завдяки Тіні скарбниця української музичної культури поповнюється переспівами легендарних пісень. Мені хочеться, щоб пісня «Намалюй мені ніч» підкорила серце сучасного слухача. Вважаю, що подарувала їй нове життя для сучасного покоління», – каже Клавдія.

Гурт Skai представив нову композицію “Поцілуй на щастя”.

Пісня зайняла другу сходинку серед новинок на сервісі Spotify цього тижня.

Співак Golubenko презентував трек “Почуй”.

«Ця пісня відображає невеликі зміни в моїй творчості. Зараз у мене багато ідей і спроб створити щось нове. Спочатку трек звучав зовсім по-іншому, з іншим інструменталом, але я вирішив повністю переробити його. Сподіваюся, він вам сподобається», – коментує Golubenko.

“Щоб її пожаліли” - новий трек від черкаського гурту Spiv Brativ.

“Це історія про бурю в душі та бажання бути зрозумілим. Щирі слова та енергійний біт в стилі 60-х не залишать вас байдужими”, - написали музиканти в описі до пісні.

Виконавиця Badactress цього тижня випустила альбом "Легкий спосіб кинути хлопця”", яким ставить крапку на своїх останніх стосунках.

У добірку увійшла пісня “Тимчасунки”, в якій виконавиця розповідає про втому від одноразових стосунків і про те, що їй потрібно від майбутнього хлопця.

“Скажи нащо це усе, якщо це не назавжди”, - питає співачка у композиції.

Після перерви проєкт "Структура щастя" (Ліза Углач) повертається до музичного простору з новим матеріалом та анонсом мініальбому, який оповідатиме про типи прив'язаності у стосунках.

Перший трек називається “Тривожний”.

Виконавиця Nana об'єдналась з репером ХХV кадр.

Разом вони записали трек “Брудно”. Це ритмічна композиція про кохання.

Учасниця хмельницького гурту “Zabavka і Дмитрик” Вікторія Забавка презентувала сольний міні-альбом "Дівчина-вода", в який увійшли увійшли чотири композиції на вірші українських поетів: Дмитра Павличка, Леоніда Талатая, Євгена Плужника, Миколи Бажана.

У добірку увійшла пісня “Ненасить” на вірш Леоніда Талатая.

Гурт Vsivdoma, який полонив український ТікТок піснею «Відьма», випустив свій новий сингл «Токсичність». Цей трек занурює слухачів у глибину складних почуттів, розповідаючи історію про болючий розрив та токсичність у стосунках.

Трек «Токсичність» передає емоції хлопця, який переживає важке розставання та рефлексує на тему кохання, що закінчилося. Він перегорів у стосунках і визнає, що їхня взаємна токсичність робить спільне життя неможливими, пише видання Музвар.

Morgendie (вимовляється як моргендай) — український музичний інді-гурт, заснований у 2019 році у місті Кропивницький. Учасниками гурту є: Анастасія Дубіна — вокалістка, авторка пісень та Дмитро Козлітін — музичний продюсер, автор пісень.

Гурт представив пісню I need you.

“Доречі, ця пісня, як ви могли здогадатись, присвячена війні та розлукам, які вона понесла за собою - проте ці думки висловлюються в мріях друзів та близьких, які скоро "зустрінуться не будучі для кулі мішенню", - зазначили музиканти в своєму Інстаграм.

Paashee про себе розповідає, що першим почав робити українською мовою трек в стилі фонк. Це такий піджанр хіп-хопу і трепу, натхненний мемфіс-репом 1990-х років.

Раніше у добірці був його трек “Краля”.

Цього тижня вийшов трек “Повний бак”.

Одеський проєкт Popil презентував “Всі дев'ять життів з тобою”.

Пісня розповідає про кота, який зустрів на вулиці людину і хоче, щоб вона забрала його додому.

Гурт Memories Avenue з Харкова презентував трек “Привиди”.

"Привиди" розповідає зворушливу історію про хлопця, який закоханий у дівчину, але не може побудувати нормальні відносини через "привиди" у її голові – образи минулого та емоційні травми, що заважають їм бути разом”, - йдеться в описі пісні.

Співачка TANKATAKA народилася у Миколаєві, але вже деякий час живе у Німеччині. Раніше сайт “Є” ye.ua писав про її пісню “Інопланетяни”, яка присвячена тематиці домашнього насилля.

Цього тижня співачка записала композицію “Potvory”.

Новий чуттєвий сингл Євгена Пугачова у співпраці з Антоном Крамером, за участі музикантів Андрія Бармалія та Олександра Явдика.

«Sashenka» — ще одна пісня про кохання.

Завершати добірку буде композиція Contra Spem Spero на вірш Лесі Українки від музичного проєкту MusicLand.

Пісня потрапила в десятку рейтингу Shazam в Україні та до музичних трендів на Youtube.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую