ye-logo.v1.2

Про кулінарні уподобання відомих хмельничан та рецепти приготування

Суспільство 4560
Фото: Ірина

Крученики з бананом, самса з гарбузом та плов із курагою

Людмила Голуб, заслужена артистка України, солістка ансамблю пісні і танцю “Козаки Поділля”:
“Не буду оригінальною, коли скажу, що найбільше люблю смажену картоплю. Проте кожна страва смачна по-своєму, тому залюбки куштую все, що готую для себе та для своєї родини. Та й друзі - часті гості в нашому домі, полюбляють все, що я приготую: чи то борщ, чи плов, чи крученики з грибами та бананами - смак досить пікантний, як у м’яса з ананасами. До речі, рецепт простий: берете куряче філе, ріжете на шматочки, як на відбивні, відбиваєте, додаєте сіль та перець за смаком. На сковорідці підсмажуєте гриби (бажано шампіньони) на олії з цибулькою. Готову суміш викладаєте на м’ясо, додаєте маленький шматочок банану (четвертинку кружальця) та закручуєте в рулетик. Обмакуєте в борошно, яйце і смажите на олії до готовності”.

Надія Борецька, художниця:
“Люблю готувати казахські страви: плов, манти, самсу. Колись я навчала учня, мама якого готувала саме казахські національні страви, от і поділилася деякими рецептами. Розкажу, як готувати самсу з гарбузом.
Для цього треба зробити листкове тісто: берете борошно та сіль, трішки води, замішуєте та розкачуєте. Накладаєте товсті стружки вершкового масла, складаєте вдвоє, повторюєте процедуру, щоб утворилося кілька шарів. Кладете на годину до холодильника (або готуєте тісто звечора). Тим часом готуєте начинку. Чищений гарбуз, бажано солодкий, нарізаєте кубиками, додаєте подрібнену цибулю, солите й перчите за смаком. Тісто розкачуєте, ріжете на невеликі квадрати, а в середину кожного викладаєте начинку. Кутики заліплюєте, роблячи конвертик, який можна змастити збитим яйцем. Викладаєте їх на деко, посипане борошном, та запікаєте 15-20 хвилин при високій температурі. Начинку можна робити з будь-чого: різних овочів, фруктів, м’яса тощо. Проте гарбуз дуже корисний для організму і смачний”.

Марина Кот, приватний нотаріус:
“Дуже люблю плов з курячим м’ясом та курагою. Для приготування потрібно замочити на 30 хвилин рис із родзинками та порізаною на шматочки курагою. Куряче м’ясо (можна філе) порізати на шматочки, обсмажити на олії з кружальцями цибулі та тертою морквою, перекласти у казанок, залити окропом та тушкувати 10-15 хвилин. До суміші додати рис із родзинками та курагою, посолити і поперчити за смаком, накрити кришкою та тушкувати 30 хвилин (до готовності). Смачного!”.

Олександр Данилюк, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Хмельницької обласної державної адміністрації:
“Як справжній українець, люблю традиційний український червоний борщ та картоплю-пюре. Борщ має бути негострий, але зі шкварками та цибулькою, з м’ясом, та приправлений сметаною. З солодких страв люблю бісквітний торт, який часто готую сам. Рецепт приготування стандартний, але я прикрашаю торт різними сезонними фруктами”.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую