ye-logo.v1.2

Вечеря на двох

Суспільство 3815

Кращого приводу для того, щоб влаштувати вечерю при свічках, ніж День святого Валентина, мабуть, не знайти.

Звісно, повечеряти удвох можна будь-коли, але цього дня вечеря буде повна романтики, тепла і радості, очікування зізнань у коханні... А щоб романтичний вечір мав настільки ж романтичне продовження, запасіться свічками і добре продумайте меню. Приготуйте щось небуденне, щось новеньке... Виявляється, це не так вже й важко. Напередодні свята журналісти «Проскурівського телеграфу» відвідали майстер-клас від кондитерів та барменів кафе «LeMon», щоб власноруч навчитися готувати страви до свята.

Олена Миколюк, адміністратор кафе, каже, що страви для вечері на двох, передусім мають бути легкими, гарно оформленими. І обов'язково такими, які можна поділити навпіл: наприклад, можна спекти піцу у формі серця, розділеного надвоє, приготувати подвійний десерт, у келих з коктейлем поставити дві трубочки... Ми ж зупинилися на десерті «Тірамісу» та іменних коктейля, які готували з кондитером Лукерією та барменом Віталієм Ясинецьким.

Піднеси мене до небес

Тірамісу — своєрідний афродизіак, тож як ніякий інший підходить для вечері на двох. До речі, з італійської «тірамісу» перекладається саме як «піднеси мене до небес». Для приготування Лукерія обрала класичний варіант цього вишуканого десерту.

Отже, на дві порції тірамісу потрібен один сирий яєчний жовток, збитий з цукром (десь грамів 50). Далі додаємо сир «Маскарпоне» - приблизно 30 грамів. Нині він є чи не в кожному супермакеті. Сюди ж вливаємо 30 грамів лікеру «Бейліз» та усе добре збиваємо. Додаємо до цієї маси 100 грамів збитих вершків та 20 грамів замоченого у воді желатину. Вимішаним до однорідної маси кремом перемащуємо заздалегіть замочене у каві та лікері «Амаретто» печиво «Савоярді».

Десерт варто готувати за кілька годин до вечері, оскільки він має трохи постояти в холодильнику. Прикрасити тірамісу можна на власний смак. Виходить гарно, якщо його злегка притрусити какао-порошком чи тертим шоколадом. Шоколадне сердечко також буде доречним.

Їй — червоний, йому - блакитний

Міцні спиртні напої – не краще доповнення до романтичного десерту, а от легкий коктейль — якраз те, що треба. До дня закоханих ми вчилися готувати напої для двох: для нього - коктейль «Від святої Валентини», для неї, звісно ж, «Від святого Валентина». Бармен Віталій Ясинецький радить подавати їх у «мартинках» з двома трубочками.

Для коктейлю «Від святого Валентина» потрібно 100 грамів свіжовичавленого апельсинового соку, по 30 грамів горілки та лікеру «Пічтрі», і, звісно ж, кілька кубиків льоду. Мартинку можна прикрасити цукровою кромкою та скибкою апельсина.

Для коктелю «Від святої Валентини» треба 50 грамів горілки, 150 грамів «Спрайту» чи звичайної газованої води, 30 грамів лікеру «Блю кюрасао» та лід. Прикрашають «мартинку» також цукровою кромкою.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую