FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
6 Травня, 2024

Кожен тридцятий помирає через любов до мясопродуктів

Фото: foodruss.ru

М'ясопродукти - причина смерті кожної тридцятої людини на Землі. До такого висновку дійшли європейські вчені, після проведення масштабного дослідження.

 Вивчивши раціон харчування й історію хвороби майже 450 тисяч чоловіків і жінок, дослідники помітили зв'язок між м'ясопродуктами і смертю від раку або серцево-судинних захворювань. Вони радять їсти не більше 20 г таких виробів на день. М'ясопродукти готують із частин туш, які містять багато жиру, в тому числі холестерину. Вчені спостерігали за учасниками експерименту 13 років і помітили, що смертність серед тих, хто їв найбільше таких продуктів, виявилася на 44% вищою, ніж серед тих, хто їх майже не їв. Смерть від серцевих хвороб серед тих, хто з'їдав більше 160 г м'ясопродуктів у день, виявилася вищою на 72%. Але є і деякі нюанси: автори дослідження не виявили зв'язку між обсягом споживаного м'яса птиці й смертністю, а яловичина та свинина в малих дозах надавали сприятливий ефект.

Підготувала Ангеліна ПІДЛІСНА.