ye-logo.v1.2

Тіна Кароль, Shumei, Kozak System, Yaktak, Tvorchi, Іван Попович, Харцизи: добірка нової української музики

Культура 192
Тіна кароль та Олег Шумей записали нову спільну пісню
Тіна кароль та Олег Шумей записали нову спільну пісню. Фото: glianec.com

Тіна Кароль та співак Shumei презентували нову композицію "Дзвони".

Цього тижня у добірку увійшли близько 30 нових композицій, створених українськими музикантами.

Тіна Кароль та співак Shumei презентували нову композицію "Дзвони", яка займає другу сходинку серед популярних музичних відео в українському сегменті Youtube.

Це вже друга спільна пісня виконавців в цьому році. Першою була пісня “Стерва”.

"Ідея створити другий дует належить Олегу. Він є автором цієї пісні, на відміну від попередньої "Стерва", яку написала я. Мене зачарували романтика та мелодійність треку. Співати з Олегом - це справжнє задоволення, адже він один з найкращих голосів і тембрів в Україні" - сказала Тіна Кароль.

За словами Олега Шумея пісня “Дзвони” з'явилася абсолютно випадково.

“У цьому релізі всі інструменти звучать наживо, а наші вокали були записані миттєво. Спонтанність, невимушеність та простота - це все, чого ми хотіли досягнути," - говорить Shumei.

Також до трендових пісень потрапила композиція “Рана” від виконавця Cheev.

Головну роль у кліпі на цю пісню виконала українська співачка Геля Зозуля.

“Я чомусь засумнівався у цій пісні і вирішив викласти в соцмережі та запитати прихильників, чи потрібно випускати. Побачивши класний відгук, як трек почав розходитись в TikTok, я швидко доробив пісню і зняв відео на неї. Ця історія про рани, які ми ховаємо під вдаваною впевненістю. І навіть усмішка не каже про людину стільки, скільки можуть сказати очі”, - ділиться артист.

Відео на пісню «Рана» знімали на даху столичного Університету культури і набережній Києва. За сюжетом Cheev співає коханій на тлі жвавого мегаполісу. Роль обраниці у кліпі зіграла українська співачка та авторка хітів, які задають тренди у соціальній мережі, Геля Зозуля. CHEEV зізнається, що артистка ідеально втілила ліричний образ, а сама пісня наче списана з неї.

Фіналіст шоу “Х-фактор-2018” з команди Андрія Данилка - бердянський співак Дмитро Волканов (Volkanov) презентував нову пісню “Я на “Жигулі”. Пісня потрапила до трендових композицій тижня.

“Артист як і завжди, своєю піснею прагне підняти настрій кожному слухачу. Веселі ритми, кумедні слова і посмішка, це все що треба знати про новий реліз виконавця”, - йдеться в описі під відео.

Фіналіст національного відбору писенного конкурсу Євробачення-2024 Yaktak презентував пісню “Лілії”. Ця композиція також потрапила до популярних музичних відео тижня.

«Даруйте дівчатам квіти і слухайте трек «Лілії», ідеться в описі відео.

Ще одна кумедна пісня потрапила до трендових композицій тижня. Це пісня “Плащ пальто” від гурту “Ласкавий травень”.


Відео на пісню зібрало понад сто тисяч переглядів.

Співачка Tayanna випустила відеокліп на пісню “Океан”, який вже зібрав понад 150 тисяч переглядів.

“Композиція "Океан" нагадує нам про те, як важливо цінувати моменти та людей, які знаходяться поруч, особливо в цей непростий час. Пісня занурює в роздуми про значення людських зв'язків та необхідність берегти важливі моменти життя. Кожен слухач може знайти в цій пісні відгук своїх власних емоцій та переживань”, - йдеться в описі до пісні.

Співачка Кажанна (Галина Кажан) взяла участь у проєкті “Мультитрек”.

Нагадаємо, що в рамках музичного шоу виконавцям треба написати нову пісню та поставити сценічний номер до неї за 12 годин.

Співачка записала трек “Магія”.

“Як завершити коло своїх страждань? Мабуть, тільки проживши їх сповна і завершивши. Це і намагається зробити персонаж треку «магія». Осилити щось містичне, одержати владу над тим, що розпростерло свої магічні лапи і закували в кайдани все людське єство, погасивши надію стати щасливою.

Але ж, чи таке всесильне людське почуття? Чи все ж людина може його знищити, так само, як і створила? Відповідь: так. Але не зараз. Не у цій сумній історії. Тут наша героїня ще не розуміє своєї сили і не відчуває такої цілющої любові до самої себе. І вона відчайдушно борсається і противиться цим складним почуття. Вона не може змиритися із тим, що любов закінчилася. Що магія існує лише доти, доки людина хоче бути одягненою в ці чари.

Ця історія - лише початок, перший крок до зцілення особистості і ментального дорослішання. Ця історія дуже сумна. Але ж така заворожуюча”, - зазначила виконавиця в описі до пісні.

Тікток-блогерка з майже мільйоном підписників Kareena (Каріна Балашова), учасниця талант-шоу “Голос країни-10” у 2023 році розпочала музичну кар'єру під псевдонимом Freaky Siren.

Цього тижня вона записала трек “Маніак”.

Репер Макс Бурла (Burla) записав трек “Травматика”.

Як зазначає автор, це трек про приховане, напружене життя районів зі своєю специфікою та правилами поведінки.

Гурт Kozak System представив пісню “Прощавай, голубко”.

“Це історія про реальну переписку між воїном і коханою дівчиною, яка стала основою тексту пісні. В переписці хлопець обіцяє, що після Перемоги вони одружаться, заведуть собачку, зійдуть на Еверест, і вона нарешті повернеться додому в рідне місто Донецьк, яке він з побратимами звільнить від ворога. Але клята війна обірвала життя воїна. І тепер він звертається до коханої з вирію, де чекатиме її і кохатиме все її земне життя”, - йдеться в описі до пісні.

Сайт “Є” ye.ua писав про альбом рок-гурту “Харцизи” під назвою “Легенди Дикого поля”.

Цього тижня гурт презентував пісню “Погонич”.

Пісня написана на слова українського краєзнавця та поета Анатолія Секретарьова.

Гурт “Рогата жаба” випустив пісню “Темно-зелений хвойний кущ”.

“Це історія метелика і духа болот. Дивна історія, навіть абсурдна.

Вона про спокій, коли нема куди бігти. Радість від того, що можна зупинитись і не лякатись кожного шороху. Відчуття звільнення від тривоги, коли страшно все і одразу і ти не знаєш коли це настане. Спокій, коли ти вже остаточно загубився і зник”, - зазначили музиканти в своєму Інстаграм.

Гурт Рокаш та легендарний український співак Іван Попович поєднали минуле і сучасність у новому кліпі про Львів.

Пісня "Галичаночки" - переспів пісні Івана Поповича 40-річної давнини. Оновленого звучання їй надали лідер гурту Рокаш Віктор Янцо та саунд-продюсер Володимир Ульянов.

«Це вже третя наша спільна робота з легендарним Іваном Дмитровичем. Попередня "До Сонця близько" стала однією з візитівок гурту, тож записавши нову пісню ми знову не вагаючись вирішили зняти кліп, до участі у якому запросили відданих слухачок та добрих знайомих зі Львова», - зазначив лідер гурту Віктор Янцо.

Зйомки відбувалися на вулицях Львова та в приміщенні Будинку Вчених. Крім чарівних львів'янок окрасою кліпу стали ще і учасниці танцювального колективу "Плеяда".

Співачка та актриса Маша Кондратенко записала спільну пісню з Osty.

Композиція називається “Білі ночі”.

SUDNO - український пост-панк виконавець. В своїх піснях він поєднує сумну романтику та атмосферну безвихідь.

Цього тижня він випустив трек “Там буде дощ”.

Київський гурт Зґарда, який у своїй творчості поєднує фольклорні мотиви та акустичні інструменти, випустив нову пісню “На небі місяць”.

Це пісня про кохання, зраду та внутрішні переживання.

Рок-виконавець Відчай записав трек “Безлика істота”.

Пісня розповідає про пошук себе в умовах соціального тиску та постійних фізичних навантажень.

Тивожність, панічні атаки, галюцинації - все це переслідує героя пісні.

Виконавець Adm:t записав спільну пісню з гуртом Tember Blanche.

Пісня “Метаморфосінь” написана на слова поета Максима Кривцова, який загинув у січні 2024 року.В добірку увійшла акустична версія цієї композиції.

Суперфіналіст десятого сезону талант-шоу “Голос країни” виконавцем Oks (Віталій Окс) випустив “Пісню про кохання”.

Автором тексту та слів стала молода співачка HOLLY (Ольга Щербак).

“Кохання - невимовне почуття, яке окрилює, зцілює, надихає і перевертає світ з ніг до голови. Заради кохання людина здатна на все”, - йдеться в описі до пісні.

Гурт “Енджі Крейда” випустив кліп на пісню “Даруйте радощі мої”.

“Представляємо вам кліп, присвячений одному із представників українського дисидентського руху Василю Стусу. Його вірш який він написав ще у 1969 році надихнув нас на створення особливої пісні. Ми сподіваємося, що ця робота стане не лише музичним витвором, а й нагадуванням про важливість вільної думки і культурної спадщини.
Коли ми планували зйомки кліпу то вирішили зробити кастинг для акторів, яких обирали на кліп. Але побачивши які надзвичайні кадри вдалося зняти під час кастингу, ми зрозуміли, що ці моменти не можна було відкинути. Тому ми вирішили змонтувати з кастингу кліп, щоб поділитися з вами цією неймовірною енергією та емоціями, які ми відчули під час цього процесу”, - зазначили музиканти.

Раніше сайт “Є” ye.ua писав про гурт “Східзахід” та їх пісню “Меркурій”.

Цього тижня музиканти записали пісню “Завтра” з надією, що в майбутньому буде краще.

Проєкт “Пропаща сила” випустив пісню “Сусіди знизу”.

Трек вже завірусився в Тік-Ток.

“Пісня про палку любов, яка з тих або інших причин має бути прихованою від стороннього ока”, - йдеться в описі пісні.

Temstime записав композицію “Бруд”.

“Перша історія з майбутнього альбому. «Бруд» про внутрішню боротьбу та опір брудному світу, в якому все і всі намагаються знівечити особистість і зробити тебе частиною «естетичного» хаосу. Мої темна і світла сторони, які обидві потопаючи кричать серед брудної реальності” - зазначив музикант.

Проєкт ZEFEAR - суміш жанрів з інді-поп, темної електроніки, прогресив-трансу, хауса і техно.

Цього тижня вийшла композиція “Сіль горить”.

Реп-колектив “Ціна ритму” записала трек “Мандри”.

«Перша група вийшла із бункера, ми так довго не бачили сонця. Час показав, що не кожен здатен адаптуватися, тому нас так мало. Ми досліджуємо місця, до яких можемо добратись. Триває пошук вцілілих. Зрозуміло одне – це абсолютно новий дивний новий світ», так описали реліз музиканти, пише rap.ua.

Метал-гурт Отець представив пісню “Дзеркала ножі”.

Композиція сповнена ненависті до людей. Про те, як головний герой пісні дивиться в дзеркало і бачить в самому собі соціум, який ненавидить.

Український гурт Tvorchi представив ще один сингл зі свого майбутнього альбому Planet X. Пісня має назву Supernatural та веде у подорож заплутаного кохання.

Усі треки для нового альбому музиканти написали під впливом пережитих емоцій за минулі три роки – особистих трансформацій, подій в країні та світі, коливань у власному житті.

Результатом останніх став трек Supernatural, який розповідає про таємну закоханість – коли всередині киплять почуття, хочеться робити божевільні вчинки, але ти приховуєш ці емоції в своєму розумі та тілі.

“Supernatural – одночасно сумний та радісний трек, в ньому зустрічаються суперечливі емоції. Приспів – це ейфорія, що піднімає настрій, зцілює, а куплети – про легкий сум, який накриває. Так буває, коли закохуєшся, але не впевнений що колись зізнаєшся у своїх почуттях, та сумніваєшся чи вони будуть взаємними”, розповіли музиканти, пише Новий канал.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую