ye-logo.v1.2

Наловили рибки на 3 роки обмеження волі

Суспільство 3716
Стільки наловили браконьєри буцімто для власних потреб.
Стільки наловили браконьєри буцімто для власних потреб.. Фото: mia.km.ua

Щонайменше півцентнера свіжої виловленої риби вилучили працівники міліції у жителів Городоцького району. Два чоловіки стверджували, що 8 рибальських сіток у 80 метрів довжиною кожна вони закинули у Збруч, щоб наловити риби для власних потреб.

Рибалок-браконьєрів міліціонери затримали на гарячому, коли їхній улов нараховував 90 рибин різного виду. За півтори години риболовлі чоловіки встигли наловити 31 окуня та карася, 22 плітки, 33 коропи та 3 судака, зокрема, ціною 510 гривень за екземпляр. Про улов повідомили в Управлінні МВС України у Хмельницькій області.

Слідчі встановили, що зловмисники завдали істотної шкоди навколишньому природному середовищу на загальну суму 14 тисяч 285 гривень.

Згідно частини 1 статті 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду), за якою стосовно чоловіків порушено кримінальну справу, обом загрожує до 3 років обмеження волі. Металевий човен, на якому рибалки-браконьєри пересувались, правоохоронці конфіскували, а рибу передали в інтернат для людей похилого віку. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую