ye-logo.v1.2

У Хмельницькому з'явився муніципальний естрадно-духовий оркестр

Культура 3738
Фото: clip.dn.ua

Рішення про створення оркестру підтримали депутати на черговій 21 сесії Хмельницької міської ради.

Як повідомляє Хмельницька міськ арада, оркестр створено на базі добре відомого хмельничанам муніципального духового оркестру.

Нова назва та відповідно і статус дозволить естрадно-духовому оркестру розширити репертуар, сприятиме більш активній концертно-гастрольній діяльності в містах області та України, збільшити аудиторію слухачів та прихильників музики даного жанру.

Муніципальний духовий оркестр є прикрасою в проведенні кожного загальноміського заходу. Статус "муніципального" оркестр набув в липні 1993 року, отже вже в наступному, 2013 році, планує святкувати своє 20-річчя.

Весь цей час оркестр перебував в постійному пошуку власного виконавського обличчя. Організаційно-творчої перебудови зазнав колектив з приходом у 2009 році на посаду головного диригента молодого талановитого артиста Тараса Безнюка.

Репертуарний спектр виконуваних творів надзвичайно багатий: від обробок народних мелодій та стройових маршів до оперних увертюр та джазових композицій. Оркестр постійно працює над складними творами класиків української та світової музики.

Вже сьогодні в оркестрі задіяні естрадні інструменти: ритм-гітара, бас-гітара, клавішні інструменти, які придають новий колорит звучанню творів таким як: Едді Келверт "Вишневий сад", Феррер Ферран "Багіра", Вальтер Мерфі "Вулиці Мегаполісу", Лара Фабіан "МaLade", Ігор Поклад "Ой, летіли дикі гуси", "Балада про дві скрипки" та інші.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую