ye-logo.v1.2

У Хмельницькому заклали молодіжний сквер

Суспільство 4268
Фото: khmelnytsky.com

В День довкілля на березі Південного Бугу активна молодь та керівництво міста висадили 380 дерев та кущів, які з часом стануть молодіжним сквером.

Як повідомили у Хмельницькій міській раді, до гарної справи долучився і міський голова Сергій Мельник. Учасники толоки висадили саджанці грабу, калини, берези, спіреї, дуба.
"Ми не думали, що так багато людей прийде. Але добре, що наша молодь настільки активна. Організатори хочуть створити тут відкритий молодіжний університет, де будуть проходити зустрічі, лекції. Хороша та цікава ідея", - сказав Сергій Іванович.
Ініціаторами виступили громадська рада при виконкомі міської ради, громадська організація "Хмельницький молодіжний клуб розвитку" та Подільське молодіжне об’єднання "У майбутнє через культуру". Організатори ще не визначилися із точною назвою, але мають надію, що в майбутньому сквер оживе - тут будуть проходити концерти, заходи, лекції. За словами одного із організаторів акції Степана Кушніра це не буде класичний парк, з лавками і деревами.
В заході активну участь взяли депутати міської ради, студенти вищих навчальних закладів, члени громадської ради при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради та усі небайдужі.

В рамках місячника благоустрою висаджено 50 дерев у парку ім. М. Чекмана, 25 дерев та кущів у парку ім. І. Франка, 30 дерев і кущів у зеленій зоні біля обласної філармонії.
Продовжено посадку дерев в заплаві р. Кудрянка в районі вул. Папаніна – 50 дерев. Впорядковано територію навколо джерела на вул. Молодіжній та висаджено 30 дерев. В прибережних смугах водойм в мікрорайоні Дубове активістами висаджено 130 дерев. В мікрорайоні Ружична закладено парк імені академіка Михайла Павловського, там висаджено 70 дерев та кущів.
Не оминули увагою і території освітніх закладів. Так, здійснено посадку зелених насаджень на територіях шкіл, садочків, вищих навчальних закладів - ЗОШ №8, ЗОШ №13, ДНЗ №29, Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, Хмельницького національного університету та інших.
Тривала робота по озелененню територій міських поліклінік, лікарень (Хмельницька міська поліклініка №2, Хмельницька міська інфекційна лікарня та інші), підприємств, прибудинкових територій.

Активну участь в організації та проведенні заходів до Дня довкілля взяли структурні підрозділи Хмельницької міської ради, облдержадміністрації, молодіжні громадські організації "Хмельницький молодіжний клуб розвитку", Подільське молодіжне об’єднання "У майбутнє через культуру" . Долучилися до прибирання міста і працівники Державного науково-дослідного інституту митної справи, Хмельницької митниці, Хмельницького РУ ПАТ "КБ" Надра", ПАТ "Приватбанк", партія "ВО Батьківщина", волонтери Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, студенти Хмельницького університету управління та права, Хмельницького національного університету, Хмельницького інституту соціальних технологій Університету "Україна", Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, Хмельницького політехнічного коледжу, Хмельницький осередок МО "ПЛАСТ НСОУ", ТОВ "ДЦ Україна", учні шкіл та професійно-технічних навчальних закладів.
Посадковий матеріал придбано за кошти міського фонду охорони навколишнього природного середовища - 44 тис. грн., а також спонсором виступило Хмельницьке лісомисливське господарство.

Загалом, під час проведення місячника благоустрою та природоохоронних заходів до Дня довкілля висаджено понад 2000 дерев та кущів, прибрано та впорядковано у місті 396 га прибудинкових території, 110 га парків та скверів, 18 км. прибережних смуг тощо. Ліквідовано 43 стихійних сміттєзвалища. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую