ye-logo.v1.2

Хмельничани в Європі. Турин - перша столиця Італії

Туризм 3937
мандрівників
Фото: мандрівників

Мандрівники діляться враженнями про туринську плащаницю та найвищий музей в Європі.

Турин — четверте за чисельністю населення місто Італії. Цікаве воно тим, що було першою столицею країни (у 1861-1865 роках).
“В Турині ми зупинилися у Паоло, який любить Україну і має там багато друзів. Він часто там буває, ось і цей Новий рік планує відсвяткувати в Києві”, - розповідають хмельничани Анна Думанська та Богдан Місюренко.

Турин
Паоло цілий день водив Аню та Богдана центром міста і показав багато цікавого. Зокрема, це знаменитий Туринський собор, збудований у 1491-1498 роках. Саме тут зберігається туринська плащаниця, в яку було загорнуте тіло Ісуса Христа після смерті. Раніше плащаницю можна було побачити в храмі щодня, а зараз її показують тільки у святкові дні. Протягом століть вона вважається християнською реліквією. Лише у 1898 році були зроблені перші знімки цієї тканини, на негативах яких були виявлені обриси тіла людини і навіть його обличчя”, - розповідають хмельничани.


Також їм запам’ятався Єгипетський музей, перший у світі музей, присвячений цивілізації стародавньої цивілізації. Колекцію почали збирати ще в 1730 році.

Турин
І ще автостопники відвідали музей кінематографії, який є найвищим цегляним будинком Європи (його висота — 167,5 метрів).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую