ye-logo.v1.2

Головним люстратором у Хмельницькому буде екс-чиновник команди регіоналів?

Євромайдан 4579

На зустрічі з хмельничанами голову люстраційного комітету Єгора Соболєва представляв Віктор Коліщак

Послухати головного люстратора країни, який приїхав до Хмельницького сьогодні, 30 квітня, в актовий зал будинку профспілок прийшли активісти міста, члени ради Майдану, представники хмельницької самооборони, депутати різних рівнів тощо.

Модератором зустрічі, на здивування більшості присутніх у залі, виступив екс-голова Хмельницької районної державної адміністрації Віктор Коліщак. Як з'ясувалося, саме він, за його ж словами, був ініціатором зустрічі Соболєва з хмельничанами.

"До мене останнім часом звертається чимало людей із запитаннями: "Що робити далі?", "Як бути?"... Я відповів: "Єдине, що зараз ми можемо зробити - це запросити його (Єгора Соболєва - авт.), вислухати, які вже є напрацювання (в питаннях люстрації - авт.) і озвучити наші пропозиції", - повідомив Віктор Коліщак. За його словами, усі люстраційні процеси, кадрові призначення чи звільнення, мають проходити через обговорення громади у ЗМІ, щоб ті посадовці, яких люструватимуть, не "привозили своїх людей для обговорення".

Однак, на запитання, чи претендуватиме він на посаду керівника люстраційного комітету, якщо буде побудована хоч якась вертикаль, Віктор Михайлович відповів неоднозначно.

"Я не претендую на керівну посаду (в люстраційних органах - авт.), але якщо запропонують, то погоджуся, бо маю певний досвід і юридичну освіту", - зізнався Віктор Коліщак.

Довідка: Віктор Коліщак очолював Хмельницьку районну держадміністрацію з лютого 2008 року до квітня 2013 року, балотувався до Верховної ради України на виборах 2012 року, але не пройшов, програвши кількасот голосів своєму конкурентові Сергію Лабазюку.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую