ye-logo.v1.2

Пригоди на Балканах. Особливості відвідування Косово

Туризм 3549
мандрівників
Фото: мандрівників

Хмельничани Анна Думанська та Богдан Місюренко пояснюють, яким чином можна потрапити у частково визнану країну.

Коли хмельничани їхали в Косово з Албанії, вони не були на сто відсотків упевнені в тому, що зможуть туди потрапити. Річ у тім, що незалежність регіону визнали не всі країни, і Косово вирішило зробити візовий режим для тих країн, що не зробив цього. Україна — саме такий випадок.
Для відвідування цієї країни українцям потрібна або віза Косового, або мультивіза будь-якої європейської країни Шенгенської зони. У хмельничан була польська національна віза, тому їх мали пропустити на термін до 15 днів. Так і сталося. Спочатку прикордонники довго шукали в їхніх паспортах потрібну візу і коли знайшли, поставили штамп Косово.
“Але це не все, що потрібно знати про особливості відвідування Косово. Якщо ви в'їхали в Косово з будь-якої країни, крім Сербії (тобто, Македонії, Албанії та Чорногорії , то і виїжджати вам з Косова теж доведеться тільки в ці країни. До Сербії з Косово теж можна в'їхати, але потім все одно доведеться повернутися назад у Косово і залишати країну звідти. Якщо ж ви думали, що зможете, в'їхавши в Косово далі поїхати до Сербії і потім в будь-яку іншу сусідню країну, то так не вийде. Просто Сербія не визнає прикордонного штампа Косово (як і незалежність цього регіону), тому вважає, що ви в'їхали до Сербії нелегально, адже у вас немає в'їзного штампа Сербії. Варто знати такі деталі, плануючи маршрут по регіону”, - пояснюють особливості в'їзду Анна та Богдан.
У країні у мандрівників відбулася цікава зустріч з... керівникорм прикордонної служби Косова.
“Коли ми автостопом їхали зі столиці Косово до Албанії, нам зупинилася патрульна поліцейська машина. У ній був начальник прикордонної служби південно-західного регіону Косово з військовим. Вони обидва сиділи на передніх сидіннях, а ззаду у них в машині лежав автома . Вони спочатку не знали, як посадити нас до них разом з автоматом. Але потім ми розговорилися з працівниками прикордонної служби, та начальник навіть запросив нас до себе в кабінет і напоїв чаєм. На прощання ми всі разом сфотографувалися з ним і його працівниками!”, - розповідають мандрівники.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую