ye-logo.v1.2

Сотні хмельничан в останню путь проводжали спецпризначенця Олександра Кушнірука

Суспільство 8517
автора
Фото: автора

Начальника розвідки поховали на Алеї слави на кладовищі у мікрорайоні Раково.

У неділю, 28 грудня, Хмельницький прощався зі ще одним своїм героєм – спецпризначенцем Олександром Кушніруком. 32-річний начальник розвідки 28-ї окремої механізованої бригади загинув 25 грудня неподалік Донецького аеропорту.
Вшановували Олександра Кушнірука на плацу у 8 окремому полку спецпризначення. Сюди прийшли не лише рідні та бойові побратими майора, а й сотні хмельничан.
«З нашого полку він поїхав виконувати миротворчий обов’язок у Придністров’я. Коли ж розпочалася війна на Сході, почали набирати резервістів і Саша тимчасово пішов начальником розвідки у 28 механізовану бригаду. Опісля повинен був повернутися на своє штатне місце – начальника штабу, звідки й пішов. Він повністю наш. Саша був тут і командиром групи, і командиром роти, офіцер, майор, мав вищу освіту», - з сумом розповідає командир третього загону, підполковник Ігор Ковбасюк.

На останнє своє бойове завдання Сан Санич, а саме так Олександра Кушнірука називали його товариші, вийшов у четвер, 25 грудня.
«Він підірвався на міні «ОЗМ-72». Першу міну «МОН-50» Саша побачив, залишив усю групу, взяв командира відділу і вони пішли далі, - розповідає друг загиблого майора. - Наступну розтяжку він не побачив – Саша і командир відділу 28 механізованої бригади загинули.»

Бойові побратими відзначають надійність 32-річного майора, а також почуття гумору. Запевняють, що Олександр сам не сумував й іншим не давав.
«Дуже було важко. Важко було почути, що Саші не стало. Того дня о 9-ій годині він ще дзвонив, а вже о 12-ій його не стало. Ніхто не вірив. Саша дуже любив своїх діток. У нього залишилося двоє маленьких, з якими він приходив сюди, перебуваючи у відпустці. Турбувався про батьків. Але з початком цієї атитерористичної операції, зрозуміло, що робота вийшла на перше місце», - пояснює бойовий побратим.
32-річного Олександра Кушнірука відспівали у Свято-Покровському кафедральному соборі, а поховали начальника розвідки на Алеї слави на кладовищі у мікрорайоні Раково.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую