ye-logo.v1.2

У Хмельницькій райраді не можуть обрати голову

Політика 3313
Одного голосування не вистачило
Одного голосування не вистачило. Фото: Галини Мельник

Перша спроба виявилася невдалою. На черзі - спроба номер два.

Сьогодні відбувається перше засідання Хмельницької районної ради нового скликання. Як передає кореспондент «Є», на засідання прибули усі 34 новообраних депутати. Найбільше представників партії «Поруч» - 10, від партії «За конкретні справи» - 7, від Аграрної партії – 5, від «Батьківщини» - 4. По троє депутатів у раді від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» та «Свободи», ще двоє від Радикальної партії Олега Ляшка.

Після того, як нові обранці набули статусу депутатів, обрали секретаріат та приступили до процедури обрання голови райради. Кандидатів двоє. Партія «Поруч» висунула підприємця Юрія Мельника, а вже колишній голова районної ради Олександр Прокопов, який став депутатом від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність», «пішов» як самовисуванець. Утім, обом не вистачило підтримки. Для того, щоб стати головою районної ради необхідно, щоб мінімум 18 обранців таємним голосування проголосували «за». Юрія Мельника підтримали 16 депутатів, Олександра Прокопова – 15. Ще троє не підтримали жодного.

Депутати голосували таємно, однак більшості голосів не набрав жоден кандидат

Після такого голосування вирішили провести ще одне. Але… З’явився ще один кандидат – «свободівець» Cергій Дерев’янчук, який на запитання колег, хто він за фахом, відповів: «Кухар».  

Наразі у райраді готують нові бюлетені, до яких внесуть три кандидатури. Зазначимо, якщо з другої спроби головою райради нікого не оберуть, то в депутатів Прокопова та Мельника третього шансу не буде.

Кандидат від "Свободи" Cергій Дерев’янчук сказав, що він у раді нова людина, але буде вчитися

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую