ye-logo.v1.2

На Городоччині виявили ще одне джерело з мінеральною водою

Суспільство 3180
Фото: автора

Воду, яку експерти прирівняли до мінеральної, виявили під час буріння свердловини в одному з мікрорайонів міста.

Джерело виявили на глибині 128 метрів. Але виявилося, що ця вода не проста, а мінеральна. За попередніми оцінками експертів, вона прирівнена до лікувальної води, але остаточні висновки мають зробити спеціалісти.

Роботи із забезпечення питною водою в мікрорайоні «Мархлівка» тривають вже два місяці. Артезіанську свердловину бурили ті ж люди, які ще в 70-х роках добували мінеральну воду у смт Сатанів. І майже через 50 років вони знову натрапляють на «солону» воду, та вже у Городку. І всього на глибині близько 130 метрів.

"У Сатанові, аби добути поклади мінеральної води нам довелося бурити 645 метрів. А тут – наскільки ближче! Відверто кажучи, ми здивовані результатами", - розповідає Віталій Бобошко, машиніст бурової установки. 

"У 80-х роках у цьому ж районі по руслу річки було проведено геологорозвідувальні роботи, - додає Петро Грабар, начальник компанії «Подільська гідрологічна партія». – Відтак про те, що тут є підземні водосховища, ми знали, та несподіванкою для нас стало те, що ці сховища - із мінеральною водою. Але щоб точно встановити її лікувальні властивості, цю воду треба відправити на вивчення та аналізи до Одеського інституту курортології".

Міський голова Василь Підлісний разом із екс-мером Володимиром Поворозником та начальником компанії «Подільська гідрологічна партія» Петром Грабарем обстежують цінну знахідку. 

У Городку мешканці мікрорайону Мархлівка вже майже рік живуть без води. 

"Звичайно, ця знахідка дуже важлива подія для нашого міста. Та все ж таки потрібно в першу чергу вирішувати питання із водопостачанням у даному мікрорайоні. Адже води в каптажі не достатньо для того, аби забезпечити водою місцевих жителів. Тож упевнений, що людей зараз більше хвилює, коли ж тут буде саме питна вода, а не мінеральна, яка не придатна для використання в побутових умовах", - зауважує Володимир Поворозник, депутат обласної ради, екс-мер Городка.

Зразки здобутої мінеральної води були направлені на попередні аналізи в обласну санепідемстанцію.

Наталія ПОПОВИЧ

Фото автора. 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую