ye-logo.v1.2

На Хмельниччину завезли закордонних фруктів та овочів на 52 мільйони гривень

Економіка 2292
До смаку краянам банани, мандарини, апельсини, ківі, виноград та ананаси
До смаку краянам банани, мандарини, апельсини, ківі, виноград та ананаси. Фото: akcent.org.ua

Найчастіше подоляни купують фрукти, які прибули на ринки області з Туреччини, Польщі, Греції.

Впродовж 11 місяців 2015 року підприємці Хмельниччини завезли на терени краю понад дві тисячі тонн закордонних фруктів та овочів на загальну суму майже 52 мільйони гривень. При цьому Хмельницькою митницею фіскальної служби оформлено 141 імпортних «вітамінних» декларацій.

“Наразі подоляни найчастіше радують себе свіжими фруктами, які прибули на ринки області з Туреччини, Польщі, Греції, Македонії, Іспанії та Болгарії. Найбільше мешканці Хмельниччини у січні-листопаді купували лимони: майже 900 тонн. Також до смаку краянам банани, мандарини, апельсини, ківі, виноград та ананаси”, - розповіли у фіскальній службі.

Окрім того, за вказаний період підприємці імпортували на обласні ринки помідори, капусту, перець. Постачали зазначені товари в основному Греція, Польща, Македонія. Найбільш імпортованим овочем стали помідори, яких завезено з Греції та Польщі понад 200 тонн.

Як зазначають фахівці фіскальної служби, Хмельниччина у свою чергу експортує на міжнародні ринки овочі та ягоди: іноземці купували картоплю, квасолю, а також вітамінні дари наших лісів – чорницю. Крім того, до закордонні споживачі отримували заморожені гриби, ягоди червоної горобини, ядра грецьких горіхів. Загалом протягом 11 місяців 2015 року експортовано понад 7 тисяч тонн цієї продукції на суму майже 170 мільйонів гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую