ye-logo.v1.2

У Хмельницькому презентували фотовиставку «Боги війни»

Культура 3871
Андрій Рибцов розповів відвідувач фотовиставки про будні на передовій
Андрій Рибцов розповів відвідувач фотовиставки про будні на передовій. Фото: автора

Учасник АТО Андрій Рибцов, який більше року боронив Україну, презентував фото своїх бойових товаришів.

«Боги війни» - саме так називають артилерійстів. Адже, коли працює артилерія, інші відпочивають, - каже Андрій Рибцов, який більше року прослужив командиром артилерійської батареї добровольчого батальйону «Фенікс». - У цих фотографіях практично усе наше бойове життя на передовій. Думаю, що всі, хто нині в тилу, повинні знати, що відбувається на сході, пам’ятати про тих військових, які нині стоять там, мерзнуть, недоїдають, недосипають, захищають нашу Батьківщину. Ми пішли воювати не за якогось олігарха, а за цілісність України».

На презентації пересувної фотовиставки, яка відбулася в Хмельницькій обласній бібліотеці імені Миколи Островського, представлені фото, зроблені бійцями батальйону «Фенікс», третьої батареї 79-ї бригади. Здебільшого, усі вони були зроблені в період із жовтня 2014 року по лютий 2015 року.

На виставці представлені фото аматорів, які боронять нашу країну на сході України.

«Мої хлопці – всі добровольці, які в артилерії взагалі нічого не розуміли, - розповідає Андрій Рибцов. – 60 відсотків із прийняли присягу на вірність України лише тоді, коли прийшли до підрозділу. Але, дякувати Богу, в нас не було жодного пораненого, жодного загиблого. Ми постійно перебували в русі, а коли стояли, то нас обстрілювали «Градами», мінометами. Нині більшість із них повернулися додому, десять – залишилися служити за контрактом».

За словами Андрія Рибцова, українські військові на війні діляться з місцевими дітьми смаколиками, які отримують від волонтерів.

Після презентації фотовиставки «Боги війни» в обласній бібліотеки, вона, за словами Наталії Рибцової, дружини артилериста, вирушить навчальними закладами міста. Та, як зізнається пані Наталія, готові з чоловіком демонструвати фото та розповідати про події на сході України усім, хто їх запрошуватиме. А розповісти є про ще. Навіть, про кумедні випадки. Про один із яких сьогодні й повідав Андрій Рибцов: «Ми отримали від розвідки інформацію, що за такими то координатами, рухається отара овець. Ну і відпрацювали, думаючи, що так розвідка назвала якийсь підрозділ противника. Але потім виявилося, що то й справді були вівці».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую