ye-logo.v1.2

Джентельмени та панянки дефілювали у костюмах молодих дизайнерів на конкурсі “Барви Поділля”

Суспільство 5315

Конкурс 24-й раз відбувся в обласному центрі.

Учора, 2 червня, у Хмельницькому відбувся конкурс молодих дизайнерів “Барви Поділля”. Це вже 24 конкурс, переважна більшість учасників якого - дебютанти і вперше презентували свою працю журі та глядачам.

“Зараз ми повернулись на телебачення. Деякий час у нас була перерва і “Барви Поділля” проводили в ХНУ. Цього року це ще конкурс, у наступному буде великий фестиваль, до якого залучимо підприємства і навчальні заклади. Сьогодні ми побачимо 27 авторських колекцій і 11 учасників конкурсу однієї сукні. Загалом учасники змагатимуться у трьох номінаціях - “Молода надія”, “Фольк”, “Власний погляд”. Головний приз — швейна машинка. Переможці у кожній номінації теж отримають призи”, - розповідає організатор, професор кафедри дизайну Хмельницького національного університету Ірина Банова.

За її словами, зазвичай конкурс відбувався у два етапи — відбірковий і фінал, та через малу кількість учасників у цьому році відразу фінал. Ірина Банова каже, що учасниками стали усі, хто захотів приїхати.

Всього представили 27 колекцій

“Я навчаюся на 5-му курсі ХНУ і сьогодні покажу колекцію — дипломну роботу “Моя геометрія”. Близько 6 місяців я працювала над нею, розробляла ескізи, креслення, шила. Вже втретє беру участь у конкурсі, щороку із іншою роботою. Сьогодні багато достойних авторів, тому нехай переможе достойний”, - розповідає молодий дизайнер Катерина Тишкун.

Для багатьох конкурс став дебютом

Участь у конкурсі брали не лише хмельничани, були представники із Тернополя, Володимира-Волинського, Вінниці. Автори самі обирали номінацію, а переможців у ній журі — професійні художники, викладачі університету, дизайнери, власники торгових марок одягу.

“Ми приїхали з Тернополя із колекцією “Цитрусова насолода”, - розповідає студентка 4-го курсу Галицького коледжу ім.В.Чорновола Ірина Мотилюк. - Створили її я та Марія Гузюнь, це наша дипломна робота. Для колекції ми спочатку відібрали моделей, а вже потім шили для них одяг”.

Дизайнери підготували і чоловічі колекції

Окрім головних призів у номінаціях, конкурсанти мали можливість отримати запрошення на стажування до провідних торгових марок одягу та авторських майстерень. Обирали й кращих манекенниць показу, ними стали Тетяна Тішакова й Олеся Сельська. Гран-прі журі не присудило нікому, а от перше місце розділили між собою — Володимир Сідлецький (“Джентельмен клаб”) та Мирослава Побережна (“В обіймах лісу”). Володимир набрав трохи менше балів ніж Мирослава, тому швейна машинка дісталась дівчині.

Колекцію весільних суконь представили хмельничанам

У конкурсі однієї сукні взяли участь 11 авторів

Дівчата стали кращими манекенницями

Мирослава Побережна виграла швейну машинку. За нею дівчина піде до міськради

Володимир Сідлецький також переміг у конкурсі

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую